Kuharica / Rum kocke: jedan od omiljenih kolača koji će vas naprosto oduševiti

Image
Foto: Pixabay

Sjajan spoj ruma i čokolade koji će udovoljiti i onima koji su inače nešto zahtjevniji. Pripremite božanstvene rum kocke.

2.3.2023.
14:52
Pixabay
VOYO logo

Čokolada, rum, šećer, jogurt… Što se tu ima ne voljeti? Sjajni sastojci koji kada se pomno i pažljivo ukomponiraju tvore božanstvene rum kocke. Odličan kolač koji ujedno zadovoljava potrebe slatkoljubaca, ali i onih koji vole rum.

Kako biste napravili najbolje rum kocke potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvit:

  • 4 jajeta
  • 1 šalica šećera (šalica 250 ml)
  • 4 žličice ruma
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 300 ml jogurta
  • 250 ml ulja
  • 1.5 šalica brašna
  • 1/2 šalice kakaa
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli

Preljev:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 ml mlijeka
  • 1/2 šačice šećera
  • 3 žličice ruma

Glazura:

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mliječne čokolade
  • 50 g maslaca

Pripremu biskvita započnite tako da dobro umutite jaja s rumom i šećerom, zatim dodajte ulje i jogurt pa sve skupa izmiješajte. U tu smjesu dodajte brašno pomiješano s kakaom, praškom za pecivo i soli. Izmiješajte da se kvalitetno sjedini. Smjesu pecite u pećnici 30 minuta na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se biskvit peče, pripremite preljev tako da prokuhate mlijeko sa šećerom i naposljetku dodate rum. Nakon što se prokuha, sklonite sa strane da se hladi. Nakon što kolač izvadite iz pećnice pustite ga da odstoji 5-10 minuta te ga zalijte preljevom.

U međuvremenu, kada se rum kocke hlade, napravite glazuru na način da zagrijete slatko vrhnje, no obavezno pripazite da ne proključa. U zagrijano vrhnje dodajte čokoladu i maslac te miješajte sve dok se ne otope. Glazuru prelijte po rum kockama pa stavite u hladnjak kako bi se dobro ohladio i stisnuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo