glavno jelo povrće, a prilog meso /

Ručak za prste polizati: Isprobajte ragu od povrća s ražnjićima od vratine

Da je ono što jedemo iznimno važno, zna i naša Edita Misirić koja je s ekipom iz Majstora kuhara pripremila ručak za prste polizati. Na meniju je gulaš od povrća s ražnjićima od vratine

21.7.2015.
18:05
VOYO logo

RAGU OD POVRĆA

Za 4 osoba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tikvica – 100 g

Crvena paprika – 100 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paprika zelena – 100 g

Luk -100 g

Rajčica – 100 g

Češnjak – 50 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjski vrat – 400 g

Sol – po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papar – po želji

Chilly – po želji

Maslinovo ulje – 100 ml

Sok od rajčice – 100 ml

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mljevena paparika – po želji

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrijanoj masnoći popržiti krupno nasjeckani luk. Kad je luk postao staklast dodati češnjak narezan na kolutove, kratko prepržiti te dodati papriku rezanu na krupne kocke. Sve zajedno podliti s malo vode i staviti da se pirja na laganoj vatri. Povrće začiniti sa soli, paprom, crvenom paprikom i chillyem te nakon 10 minuta pirjanja dodati rajčicu narezanu na kocke i tikvice na polumjesece, dodati sok od rajčice i pirjati 15-20-minuta na laganoj vatri.

Gotov ragu servirati sa svinjskim vratom koji ste naboli na ražnjiće, te dekorirati po želji.

Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo