RAGU OD POVRĆA
Za 4 osoba:
Tikvica – 100 g
Crvena paprika – 100 g
Paprika zelena – 100 g
Luk -100 g
Rajčica – 100 g
Češnjak – 50 g
Svinjski vrat – 400 g
Sol – po želji
Papar – po želji
Chilly – po želji
Maslinovo ulje – 100 ml
Sok od rajčice – 100 ml
Mljevena paparika – po želji
Priprema:
Na zagrijanoj masnoći popržiti krupno nasjeckani luk. Kad je luk postao staklast dodati češnjak narezan na kolutove, kratko prepržiti te dodati papriku rezanu na krupne kocke. Sve zajedno podliti s malo vode i staviti da se pirja na laganoj vatri. Povrće začiniti sa soli, paprom, crvenom paprikom i chillyem te nakon 10 minuta pirjanja dodati rajčicu narezanu na kocke i tikvice na polumjesece, dodati sok od rajčice i pirjati 15-20-minuta na laganoj vatri.
Gotov ragu servirati sa svinjskim vratom koji ste naboli na ražnjiće, te dekorirati po želji.