Rolano meso je ukusno jelo koje se sastoji od slojeva mesa, nadjeva i povrća, smotanih u roladu i pečenih u pećnici. Ovo jelo može biti odličan izbor za posebne prigode ili za obiteljska okupljanja. Sastojci potrebni da se pripremi rolano meso su:
- 4 tanke goveđe ili svinjske šnicle
- 200 g krušnih mrvica
- 2 jaja
- 50 ml mlijeka
- luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg peršina
- 1 mrkva
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po želji
Kada pripremate ovaj recept za rolano meso najprije u zdjelu stavite krušne mrvice. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko te ulijte smjesu preko krušnih mrvica. Dodajte svježi peršin, nasjeckani luk i češnjak te začine po želji. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.
Na tanjuru ili dasci za rezanje mesa rasporedite šnicle i istanjite ih. Na svaku šniclu nanesite sloj nadjeva, a zatim rasporedite tanko narezano povrće. Pažljivo smotajte meso u roladu, pritom pazeći da nadjev i povrće ne ispadnu. U posudu za pečenje stavite rolade i prelijte maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta. Rolano meso je gotovo i spremno za posluživanje dok je toplo. Dobar tek!