Kuharica / Rolano meso - recept za jednostavno i ukusno rolano meso

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji? Rolano meso savršen je eksperiment za vas. Saznajte što je rolano meso i kako se priprema rolano meso.

5.4.2023.
10:01
Pixabay
VOYO logo

Rolano meso je ukusno jelo koje se sastoji od slojeva mesa, nadjeva i povrća, smotanih u roladu i pečenih u pećnici. Ovo jelo može biti odličan izbor za posebne prigode ili za obiteljska okupljanja. Sastojci potrebni da se pripremi rolano meso su:

  • 4 tanke goveđe ili svinjske šnicle
  • 200 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 1 mrkva
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Kada pripremate ovaj recept za rolano meso najprije u zdjelu stavite krušne mrvice. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko te ulijte smjesu preko krušnih mrvica. Dodajte svježi peršin, nasjeckani luk i češnjak te začine po želji. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tanjuru ili dasci za rezanje mesa rasporedite šnicle i istanjite ih. Na svaku šniclu nanesite sloj nadjeva, a zatim rasporedite tanko narezano povrće. Pažljivo smotajte meso u roladu, pritom pazeći da nadjev i povrće ne ispadnu. U posudu za pečenje stavite rolade i prelijte maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta. Rolano meso je gotovo i spremno za posluživanje dok je toplo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo