Rolada s mascarpone kremom je jedna od najjednostavnijih rolada koje možete pripremiti.
Za ovaj recept sve što vam treba je ovih 7 sastojaka:
- 4 bjelanjka
- 150 g šećera
- 1 žlica kukuruznog brašna
- 200 g mascarponea
- 100 ml vrhnja za šlag
- 2 žličice šećera za glazuru
- 160 g svježih jagoda
Kako se priprema rolada sa mascarpone kremom:
Za pripremu rolade sa mascarpone kremom Zagrijte pećnicu na 160°C. Pleh ili kalup za pečenje obložite papirom za pečenje.
Bjelanjke stavite u čistu zdjelu i miješajte ih električnom miješalicom na velikoj brzini dok ne postanu čvrsti. Postupno dodajte šećer. Dobro mutite između svakog dodavanja dok se ne doda sav šećer i dobijete vrlo čvrstu i sjajnu mješavinu. Dodajte kukuruzno brašno i promiješajte da ne ostanu grudice.
Smjesu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i rasporedite što je moguće urednije. Stavite u sredinu pećnice i pecite oko 25 minuta dok ne postane čvrsta na dodir. Izvadite biskvit iz pećnice. Pospite šećerom u prahu i okrenite naopako na novi papir za pečenje. Sada skinite papir s podloge koji je bio u pećnici i ostavite da se ohladi.
Za kremu od mascarponea umutite vrhnje. Dodajte mascarpone i šećer i promiješajte. Malo kreme ostavite za ukrašavanje rolade. Ukrasite roladu jagodama i poslužite.