Postoji li rok trajanja vina u boci? Konačni odgovor na rok trajanja neotvorenog vina u boci uvelike ovisi o dva glavna čimbenika: vrsti vina i uvjetima skladištenja. Općenito, rok trajanja vina u neotvorenoj boci je mnogo duži od otvorene.
Kada se grožđe fermentira, dodaje se kvasac kako bi se razgradili elementi šećera i pretvorili u alkohol. Ovaj proces pomaže u očuvanju pića.
Smanjen sadržaj šećera u likeru ne daje bakterijama toliko da se hrane. Zato je proces kvarenja puno sporiji. Alkoholni elementi u alkoholu znatno otežavaju opstanak većine bakterija, što pomaže da se spriječi kvarenje.
Iako je vino u boci dizajnirano da traje dulje od drugih napitaka kao što su obično grožđe ili sok od grožđa, ipak će se s vremenom pokvariti. Rok trajanja neotvorenog bijelog vina u boci je do dvije godine nakon isteka roka valjanosti, dok je rok trajanja crnog vina u boci dvije do tri godine nakon istog roka. Vino za kuhanje može trajati do pet godina nakon proteka roka valjanosti.