Rižoto s plodovima mora jedan je od popularinijih načina pripreme morskih plodova. Za pripremu rižota s morskim plodovima dovoljno vam je nešto više od pola sata,a priprema je vrlo jednostavna. Rižoto s plodovima mora poslužite kao glavno jelo.
Rižoto s plodovima mora sastojci:
- 40 dkg dagnji
- 25 dkg lignji
- 15 dkg repova morskih kozica
- 30 dkg riže
- 7 dcl povrtnog temeljca
- pola celerove stabljike
- mrkva
- mladi luk
- 2 dcl bijelog vina
- žlica sjeckanog peršina
- češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Rižoto s plodovima mora priprema:
Na maslinovom ulju pržite mladi luk i mrkvu te kada omekša dodajte češnjak i lignje, pržite oko pet minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte rižu i nkada upije masnoću ulijete bijelo vino i neka riža upije tekućinu. Kuhajte je dalje ulijevajući juhu uz stalno miješanje.
Nakon 15 minuta dodajte kozice, dagnje, celer te podlijevajući juhom stalno miješajte. Kuhajte još oko 5 minute i začintie sa soli i paprom. Pospijte s peršinom i prelijte s malo maslinovog ulja.
Rižoto s plodovima mora je spreman za posluživanje.