Glavno jelo bez mesa /

Rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama

Image

Muškatna bundeva i shiitake gljivama u rižotu jelo je bez mesa, koje možete poslužiti kao glavno jelo ili predjelo.

26.7.2021.
13:08
VOYO logo

Rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama jelo je koje kombinira muškatnu bundevu i shiitake gljive.

Jelo se jednostavno priprema, a gotovo je za manje od sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama sastojci:

  • 40 dkg muškatna bundeva
  • 20 dkg shiitake gljiva
  • 30 dkg riže za rižoto
  • glavica luka
  • 1,2 dcl bijelog vina
  • 10 dkg dimljenog sira
  • češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • malo cimeta u prahu
  • sol
  • papar

Rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulju i maslacu pržite luk koji ste posolili te pržite dok ne omekša. Nakon toga dodajte rižu pržite dok ne upije masnoću.

Zatim dodajte bundevu koju ste narezali na trake te češnjak i cimet, sve kuhajte podlijevajući luhom i mijeašjte dok se riža ne skuha.

Podijete s bijelim vinom te kuhajte 20-ak mintua uz stalno mijeašnje. Kada je riža kuhana smanjite vatru i kuhajte do kraja.

Rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama je gotov prije posluživanja naribajte na njega dimljeni sir i narezane shiitake gljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo