Rižoto s bundevom i gljivama jednostavno se priprema, jelo je bez mesa i može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.
Rižoto s bundevom i gljivama jelo je koje povezuje muškatnu bundevu i vrganje.
Rižoto s bundevom i gljivama sastojci:
- 40 dkg muškatne bundeve
- 30 dkg riže
- 30 dkg vrganja
- 1,2 dcl bijelog vina
- češanj češnjaka
- glavica luka
- pola žličice cimeta u prahu
- 10 dkg dimljenog sira
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Rižoto s bundevom i gljivama priprema:
Muškatnu bundevu očistite i narežite na kockice.
Na ulju pržite luk koji ste posolili i dodajte bundevu te sve zajedno pržite na srednje jakoj vatri.
Nakon toga dodajte rižu i dolijte ulja ako je potrebno te uz miješanje pržite rižu. Nakon par minuta dodajte češnjak i nakon nekoliko minuta bijelo vino. Začinite s mušaktnim oraščićem i posolite. Kada riža upije tekućinu podlijte s temeljcem i miješajte. Kuhajte oko 10 minuta i doodajte vrganje.
Kuhajte još sve zajedno 20 minuta i maknite s vatre. Dodajte maslac i naribajte sir.
Rižoto s bundevom i gljivama je spreman za posluživanje.