Rižoto od vrganja jelo je bez mesa koje je možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo. Vrganji se mogu pripremiti na različite načine, stoga ako još niste probali rižoto s vrganjima vrijeme je da probate.
Rižoto od vrganja sastojci:
- 35 dkg riže
- 4 dkg sušenih vrganja
- 1 dcl bijelog vina
- glavica luka
- žličica nasjeckanog peršina
- žličica povrtnog dodatka jelima
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Rižotood vrganja priprema:
Vrganje stavite u vodu na sat vremena.
Za to vrijeme na maslinovom ulju pržite luk koji ste posolili dok ne omekša i dodajte vrganje koji su se namakali u vodi. Sve promiješajte i pržite oko minute. Nakon toga ulijte bijelo vino i izmiješajte sve satojke dok vino ne ispari. Dodajte rižu i kratko pržite dok riža ne upije tekućinu.
Prelijte s malo vode u kojoj su se namakali vrganji i miješajte dok riža ne upije tekućinu. Začinite s povrtnim dodatkom jelim ai kuhajte uz stalno miješanje i podlijevanje s vrelom vodom.
Nakon 15-ak minuta maknite s vatre, prelijte s malo maslinovog ulja i peršinom. Rižoto od vrganja je gotovo i sprema za posluživanje.