Jelo bez mesa /

Rižoto od vrganja - predjelo ili glavno jelo

Image

Kako napraviti rižoto od vrganja? Za pripremu jela rižoto od vrganja treba vam nešto više od pola sata.

28.7.2021.
11:14
VOYO logo

Rižoto od vrganja jelo je bez mesa koje je možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo. Vrganji se mogu pripremiti na različite načine, stoga ako još niste probali rižoto s vrganjima vrijeme je da probate.

Rižoto od vrganja sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 35 dkg riže
  • 4 dkg sušenih vrganja
  • 1 dcl bijelog vina
  • glavica luka
  • žličica nasjeckanog peršina
  • žličica povrtnog dodatka jelima
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Rižotood vrganja priprema:

Vrganje stavite u vodu na sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme na maslinovom ulju pržite luk koji ste posolili dok ne omekša i dodajte vrganje koji su se namakali u vodi. Sve promiješajte i pržite oko minute. Nakon toga ulijte bijelo vino i izmiješajte sve satojke dok vino ne ispari. Dodajte rižu i kratko pržite dok riža ne upije tekućinu.

Prelijte s malo vode u kojoj su se namakali vrganji i miješajte dok riža ne upije tekućinu. Začinite s povrtnim dodatkom jelim ai kuhajte uz stalno miješanje i podlijevanje s vrelom vodom.

Nakon 15-ak minuta maknite s vatre, prelijte s malo maslinovog ulja i peršinom. Rižoto od vrganja je gotovo i sprema za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo