Recept i priprema /

Kako pripremiti rižoto od teletine?

Image
Foto: Pixabay

Rižoto od teletine s bosiljkom može postati dio vaše kuhinje još danas. Saznajte kako se priprema rižoto od teletine s bosiljkom kako biste oduševili cijelu obitelj.

9.8.2022.
15:48
Pixabay
VOYO logo

Rižoto od teletine zahtjeva malo više sastojaka, ali većinu možete pronaći u smočnici. Evo kako se priprema rižoto od teletine s bosiljkom.

Sastojci za rižoto od teletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca ili maslinovog ulja
  • 350 g telećeg mesa na kocke
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 30 g svježeg lišća bosiljka, nasjeckanog
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 200 ml telećeg temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja protisnutog češnjaka
  • 1 srednji poriluk, narezan na tanke ploške
  • 450 g riže
  • 200 ml crnog vina
  • 1,5 litara kuhanog goveđeg ili telećeg temeljca
  • 2 šake nasjeckanog peršina
  • 60 g ribanog parmezana
  • 4 mlada luka, zeleni dio

Priprema rižota od teletine:

U tavi jako zagrijte maslinovo ulje ili maslac i dodajte teletinu za početak pripreme rižota od teletine. Brzo kuhajte dok meso ne promijeni boju. Dodajte pastu od rajčice, 30 g bosiljka, peršin i 3/4 šalice temeljca. Pirjajte 20 minuta dok meso ne omekša. U drugom loncu zagrijte dodatno maslinovo ulje. Dodajte češnjak i poriluk i pirjajte dok ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte rižu i promiješajte za rižoto od teletine. Dodajte vino i miješajte dok se ne upije. Počnite dodavati kipući temeljac otprilike 1 šalicu u isto vrijeme, dopuštajući svakoj šalici temeljca da se upije prije dodavanja sljedeće. Nastavite dodavati temeljac dok se sav ne upije. Maknite s vatre i dodajte parmezan, dodatni peršin i umiješajte teleću smjesu. Poslužite odmah, s mladim lukom za ukras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo