Rižoto od teletine zahtjeva malo više sastojaka, ali većinu možete pronaći u smočnici. Evo kako se priprema rižoto od teletine s bosiljkom.
Sastojci za rižoto od teletine:
- 2 žlice maslaca ili maslinovog ulja
- 350 g telećeg mesa na kocke
- 2 žlice paste od rajčice
- 30 g svježeg lišća bosiljka, nasjeckanog
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 200 ml telećeg temeljca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja protisnutog češnjaka
- 1 srednji poriluk, narezan na tanke ploške
- 450 g riže
- 200 ml crnog vina
- 1,5 litara kuhanog goveđeg ili telećeg temeljca
- 2 šake nasjeckanog peršina
- 60 g ribanog parmezana
- 4 mlada luka, zeleni dio
Priprema rižota od teletine:
U tavi jako zagrijte maslinovo ulje ili maslac i dodajte teletinu za početak pripreme rižota od teletine. Brzo kuhajte dok meso ne promijeni boju. Dodajte pastu od rajčice, 30 g bosiljka, peršin i 3/4 šalice temeljca. Pirjajte 20 minuta dok meso ne omekša. U drugom loncu zagrijte dodatno maslinovo ulje. Dodajte češnjak i poriluk i pirjajte dok ne omekšaju.
Dodajte rižu i promiješajte za rižoto od teletine. Dodajte vino i miješajte dok se ne upije. Počnite dodavati kipući temeljac otprilike 1 šalicu u isto vrijeme, dopuštajući svakoj šalici temeljca da se upije prije dodavanja sljedeće. Nastavite dodavati temeljac dok se sav ne upije. Maknite s vatre i dodajte parmezan, dodatni peršin i umiješajte teleću smjesu. Poslužite odmah, s mladim lukom za ukras.