Recept i priprema /

Rižoto od sipe kao glavno jelo ili predjelo

Image

Jedno od najpopularnijih jela od sipe je rižoto. Kako se priprema rižoto od sipe?

19.3.2022.
10:24
VOYO logo

Rižoto od sipe nije zahtjevno za pripremu, a gotovo je za samo sat vremena. Pripremite rižoto od sipe uz pomoć recepta i poslužite ga kao glavni obrok.

Sastojci za rižoto od sipe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 0,5 kg sipe
  • luk
  • 40ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • peršin
  • 30ml bijelog vina
  • 200g riže
  • šalica vruće vode.
  • žlica soli
  • žlica papra
  • temeljac za podlijevanje

Priprema rižota od sipe:

Očistite sipu i izrežite sipu na dulje komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirjajte luk u ulju dok ne postane proziran. Dodajte sipu i kuhajte otprilike 15 minuta. Dodajte češnjak, nasjeckani peršin, sol i dovoljno vode da prekrijete sve dodane sastojke. Kuhajte dok sipa ne bude mekana.

Dodajte rižu. Nastavite kuhati na laganoj vatri. Dodajte temeljac i vino i miješajte dok se ne sjedini sa ostalim sastojcima.

Uklonite rižoto sa sipom sa vatre kada riža bude kuhana al dente. Ostavite da se uhladi barem 10 minuta prije serviranja kako bi se okusi sjedinili. Servirajte toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo