Poslužite rižoto od bijelog mesa sa salatom prema izboru za glavni obrok. Kako pripremiti rižoto od bijelog mesa?
Sastojci za rižoto od bijelog mesa:
- 300 g bijelog mesa
- luk, nasjeckani
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- ¼ žličica papra
- 1 šalica nekuhane riže dugog zrna
- 3 ½ šalice goveđe juhe s okusom
- ½ šalica naribane mrkve
- ½ šalica naribanog svježeg parmezana
- 3 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
U neljepljivoj tavi kuhajte bijelo meso, luk, češnjak i papar na srednje jakoj vatri 5 do 7 minuta, povremeno miješajući, dok bijelo meso ne bude temeljito kuhano. Umiješajte rižu i kuhajte 2 minute uz stalno miješanje.
Umiješajte juhu i zagrijte do vrenja. Smanjite temperaturu na srednje nisku. Pokrijte i kuhajte rižoto od bijelog mesa još 10 minuta.
Umiješajte mrkvu u rižoto. Kuhajte bez poklopca 5 do 7 minuta duže ili dok se tekućina ne upije.
Uklonite tavu s vatre. Umiješajte sir. Pokrijte rižoto od bijelog mesa i ostavite da odstoji 3 minute. Pospite vlascem.