Recept i priprema /

Kako pripremiti kremasti i ukusni rižoto od bijelog mesa?

Image

Rižoto od bijelog mesa odličan je izbor za brz i jednostavan, a opet vrlo ukusan i zasitan ručak. Kako pripremiti rižoto od bijelog mesa?

20.8.2022.
10:53
VOYO logo

Poslužite rižoto od bijelog mesa sa salatom prema izboru za glavni obrok. Kako pripremiti rižoto od bijelog mesa?

Sastojci za rižoto od bijelog mesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g bijelog mesa
  • luk, nasjeckani
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • ¼ žličica papra
  • 1 šalica nekuhane riže dugog zrna
  • 3 ½ šalice goveđe juhe s okusom
  • ½ šalica naribane mrkve
  • ½ šalica naribanog svježeg parmezana
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg vlasca

U neljepljivoj tavi kuhajte bijelo meso, luk, češnjak i papar na srednje jakoj vatri 5 do 7 minuta, povremeno miješajući, dok bijelo meso ne bude temeljito kuhano. Umiješajte rižu i kuhajte 2 minute uz stalno miješanje.

Umiješajte juhu i zagrijte do vrenja. Smanjite temperaturu na srednje nisku. Pokrijte i kuhajte rižoto od bijelog mesa još 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte mrkvu u rižoto. Kuhajte bez poklopca 5 do 7 minuta duže ili dok se tekućina ne upije.

Uklonite tavu s vatre. Umiješajte sir. Pokrijte rižoto od bijelog mesa i ostavite da odstoji 3 minute. Pospite vlascem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo