Ono što nadopunjuje običnu i dosadnu rižu, sigurno je grašak!
Sastojci za recept za rizi bizi:
- 1/2 litre pilećeg temeljca
- 40 dkg riže
- luk
- češanj češnjaka
- mrkva
- maslinovo ulje
- 10 dkg parmezana, naribanog
- malo maslaca
- 1 dcl bijelog vina
- 20 dkg graška
- sol
- papar
Rizi bizi priprema:
Zagrijte tavu i stavite maslinovo ulje, luk, češnjak, mrkvu i lagano kuhajte. Kad je sve omekšalo dodajte rižu. Pomiješajte. Dodajte vino i miješajte dok alkohol ne ispari.
Sada dodajte nekoliko žlica temeljca i promiješajte rižu. Dodajte soli prema želji. Dok riža upija temeljac, nastavite dodavati žlice temeljca dok miješate rižu. Cijeli ovaj proces trebao bi trajati oko 15 minuta. Kada budete gotovi, dodajte grašak u rižu.
Kada je riža gotova maknite je s vatre i dodajte maslac i parmezan i promiješajte te poklopite tavu i ostavite da odstoji par minuta. Rizi bizi izlijte u tanjur i dodajte malo mljevenog papra te ukrasite peršinom.