Špinat ne samo da je izuzetno hranjiv, već će vas vrlo brzo i lako napuniti energijom koja vam je potrebna kako biste preskočile sve dnevne prepreke.
Sastojci za rižu sa špinatom:
- 100 ml maslinovog ulja
- glavica luka
- 500 g listova špinata
- Sitno nasjeckani kopar
- 300 g riže
- limun
Kada želite pripremiti rižu sa špinatom, zagrijte ulje u velikoj tavi, dodajte luk i lagano ga pržite dok ne omekša, ali ne dobije boju. Dodajte špinat i pola kopra. Kuhajte na jakoj vatri uz redovito miješanje dok špinat ne uvene i ne ispari sva tekućina.
U sljedećem koraku umiješajte rižu i dodajte 600 mililitara vode, pa pustite da prokuha. Ponovno smanjite vatru na vrlo lagano krčkanje, pokrijte tavu čvrstim poklopcem i kuhajte 25-30 minuta ili dok se riža ne skuha i upije svu vodu.
Rižu sa špinatom promiješajte nakon 15 minuta kako biste osigurali ravnomjerno kuhanje, dodajući još kap vode po potrebi.
Kad je riža kuhana, umiješajte preostali kopar, dobro začinite, prelijte sokom od limuna po ukusu i poslužite ukusnu rižu sa špinatom.