Riža na bijelo savršeno se slaže sa svakom vrstom mesa, a ako vam treba brzi prilog ovo je rješenje za vas. Ako vam je dosta krumpira, tjestenine ili „obične“ riže/rižota, riža na bijelo idealan je odabir jer je brzo gotova, treba vam svega 20 minuta, a svojim će okusom zadovoljiti svako nepce.
Da bi se riža na bijelo našla na vašem stolu, treba vam:
- šalica riže
- 4 dcl vode
- maslinovo ulje
- začini (sol i papar)
- 100 ml vrhnja za kuhanje
Riža na bijelo priprema se tako da za početak rižu operete te da ju „popržite“ na malo maslinova ulja uz stalno miješanje. Zatim dodajte vodu i začine te pustite da voda ispari. Kada ostane još malo vode dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da riža na bijelo postane kremasta.
Iako smo rekli da se riža na bijelo savršeno slaže sa svim mesnim jelima, mi vam preporučamo da ju poslužite uz dobro svinjsko pečenje i zelenu salatu.