Recept i priprema /

Kako se priprema riža na bijelo?

Image

Riža na bijelo odličan je prilog uz sva mesna jela. Pročitajte kako se priprema riža na bijelo.

27.3.2022.
21:09
VOYO logo

Riža na bijelo savršeno se slaže sa svakom vrstom mesa, a ako vam treba brzi prilog ovo je rješenje za vas. Ako vam je dosta krumpira, tjestenine ili „obične“ riže/rižota, riža na bijelo idealan je odabir jer je brzo gotova, treba vam svega 20 minuta, a svojim će okusom zadovoljiti svako nepce.

Da bi se riža na bijelo našla na vašem stolu, treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica riže
  • 4 dcl vode
  • maslinovo ulje
  • začini (sol i papar)
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Riža na bijelo priprema se tako da za početak rižu operete te da ju „popržite“ na malo maslinova ulja uz stalno miješanje. Zatim dodajte vodu i začine te pustite da voda ispari. Kada ostane još malo vode dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da riža na bijelo postane kremasta.

Iako smo rekli da se riža na bijelo savršeno slaže sa svim mesnim jelima, mi vam preporučamo da ju poslužite uz dobro svinjsko pečenje i zelenu salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo