Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Kako pripremiti ričet?

Kombinacija ječmene kaše, graha i suhog mesa daje savršeno jelo pod nazivom ričet.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako pripremiti ričet? Osnovni sastojci svakog ričeta su grah, ječmena kaša i suho meso. Iako je priprema nešto zahtjevnija, jelo je vrlo ukusno, a poslužite ga kao glavno jelo.

Za pripremu jela ričet potrebni su vam sljedeći sastojci:

20 dkg ječmene kaše

15 dkg bijelog graha

40 dkg suhog mesa bez kosti

2 češnja češnjaka

pola glavice luka

žličica klekove bone

10 dkg mrkve

lovorov list

15 dkg korabe

10 dkg celera

žlica sjeckanog peršina

žličica mažurana

sol

papar

ocat

Ričet priprema:

Ječam i grah neka odstoje u vodi preko noći.

U litru vode dodajte suho meso koje ste narezali na kockice te luk, češnjak, klekove bobe i lovorov list. Sve kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri.

Iz juhe izvadite lovorov list i klekove bobe te dodjate mrkvu narezanu na kocke, korabu i korijen celera. Dodajte ječam i grah začinjen s mažuranom, soli i paprom i kuhajte dok grah ne omekša.

Ričet je kuhan, prije posluživanje dodajate sjeckani peršin i malo octa.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike