Glavno jelo /

Kako pripremiti ričet?

Image

Kombinacija ječmene kaše, graha i suhog mesa daje savršeno jelo pod nazivom ričet.

28.7.2021.
13:26
VOYO logo

Kako pripremiti ričet? Osnovni sastojci svakog ričeta su grah, ječmena kaša i suho meso. Iako je priprema nešto zahtjevnija, jelo je vrlo ukusno, a poslužite ga kao glavno jelo.

Za pripremu jela ričet potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg ječmene kaše
  • 15 dkg bijelog graha
  • 40 dkg suhog mesa bez kosti
  • 2 češnja češnjaka
  • pola glavice luka
  • žličica klekove bone
  • 10 dkg mrkve
  • lovorov list
  • 15 dkg korabe
  • 10 dkg celera
  • žlica sjeckanog peršina
  • žličica mažurana
  • sol
  • papar
  • ocat

Ričet priprema:

Ječam i grah neka odstoje u vodi preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U litru vode dodajte suho meso koje ste narezali na kockice te luk, češnjak, klekove bobe i lovorov list. Sve kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri.

Iz juhe izvadite lovorov list i klekove bobe te dodjate mrkvu narezanu na kocke, korabu i korijen celera. Dodajte ječam i grah začinjen s mažuranom, soli i paprom i kuhajte dok grah ne omekša.

Ričet je kuhan, prije posluživanje dodajate sjeckani peršin i malo octa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo