Kako pripremiti ričet?
Kako pripremiti ričet? Osnovni sastojci svakog ričeta su grah, ječmena kaša i suho meso. Iako je priprema nešto zahtjevnija, jelo je vrlo ukusno, a poslužite ga kao glavno jelo.
Za pripremu jela ričet potrebni su vam sljedeći sastojci:
20 dkg ječmene kaše
15 dkg bijelog graha
40 dkg suhog mesa bez kosti
2 češnja češnjaka
pola glavice luka
žličica klekove bone
10 dkg mrkve
lovorov list
15 dkg korabe
10 dkg celera
žlica sjeckanog peršina
žličica mažurana
sol
papar
ocat
Ričet priprema:
Ječam i grah neka odstoje u vodi preko noći.
U litru vode dodajte suho meso koje ste narezali na kockice te luk, češnjak, klekove bobe i lovorov list. Sve kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri.
Iz juhe izvadite lovorov list i klekove bobe te dodjate mrkvu narezanu na kocke, korabu i korijen celera. Dodajte ječam i grah začinjen s mažuranom, soli i paprom i kuhajte dok grah ne omekša.
Ričet je kuhan, prije posluživanje dodajate sjeckani peršin i malo octa.