Kako pripremiti ričet? Osnovni sastojci svakog ričeta su grah, ječmena kaša i suho meso. Iako je priprema nešto zahtjevnija, jelo je vrlo ukusno, a poslužite ga kao glavno jelo.
Za pripremu jela ričet potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 20 dkg ječmene kaše
- 15 dkg bijelog graha
- 40 dkg suhog mesa bez kosti
- 2 češnja češnjaka
- pola glavice luka
- žličica klekove bone
- 10 dkg mrkve
- lovorov list
- 15 dkg korabe
- 10 dkg celera
- žlica sjeckanog peršina
- žličica mažurana
- sol
- papar
- ocat
Ričet priprema:
Ječam i grah neka odstoje u vodi preko noći.
U litru vode dodajte suho meso koje ste narezali na kockice te luk, češnjak, klekove bobe i lovorov list. Sve kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri.
Iz juhe izvadite lovorov list i klekove bobe te dodjate mrkvu narezanu na kocke, korabu i korijen celera. Dodajte ječam i grah začinjen s mažuranom, soli i paprom i kuhajte dok grah ne omekša.
Ričet je kuhan, prije posluživanje dodajate sjeckani peršin i malo octa.