Recept i priprema /

Riblja juha s povrćem kao predjelo ili lagano glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Riblja juha s povrćem odličan je odabir za predjelo. Za pripremu riblje juhe možete koristiti i svježu i odmrznutu ribu.

14.3.2022.
14:56
Pixabay
VOYO logo

Većina ribljih juha radi se s ribljim temeljcem, ali s obzirom da je ovo riblja juha s povrćem, koristi se povrtni temeljac. Kako se radi riblja juha od povrća?

Sastojci potrebni za ovu riblju juhu s povrćem su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 1 crvena paprika
  • 1 poriluk
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • pola šalice vrhnja
  • filet ribe po želji
  • nasjeckani peršin
  • sol, papar
  • 1 žlica svježeg limunovog soka

Upute za pripremu riblje juhe s povrćem:

Mrkvu, krumpir i papriku nasjeckajte na male komadiće. Poriluk narežite na tanke kolutiće. Ostavite sa strane u zdjelu. Luk nasjeckajte jako sitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte maslinovo ulje i pecite luk i dok luk ne postane proziran, oko 3 minute. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kuhajte još 1 minutu uz često miješanje. U lonac dodajte nasjeckano povrće i kuhajte oko 3-4 minute uz miješanje nekoliko puta između.

Dodajte povrtni temeljac, sve zakuhajte i kuhajte dok povrće ne omekša, oko 10 minuta.

U međuvremenu narežite riblje filete na komade veličine zalogaja.

Kad povrće omekša, dodajte ribu, vrhnje, mlijeko, sol i papar u juhu i kuhajte još oko 5 minuta. Provjerite ribu i pazite da se ne prekuha. Riblju juhu od povrća poslužite toplu kao predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo