Recept i priprema / Riblja juha s povrćem kao predjelo ili lagano glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Riblja juha s povrćem odličan je odabir za predjelo. Za pripremu riblje juhe možete koristiti i svježu i odmrznutu ribu.

14.3.2022.
14:56
Pixabay
VOYO logo

Većina ribljih juha radi se s ribljim temeljcem, ali s obzirom da je ovo riblja juha s povrćem, koristi se povrtni temeljac. Kako se radi riblja juha od povrća?

Sastojci potrebni za ovu riblju juhu s povrćem su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 1 crvena paprika
  • 1 poriluk
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • pola šalice vrhnja
  • filet ribe po želji
  • nasjeckani peršin
  • sol, papar
  • 1 žlica svježeg limunovog soka

Upute za pripremu riblje juhe s povrćem:

Mrkvu, krumpir i papriku nasjeckajte na male komadiće. Poriluk narežite na tanke kolutiće. Ostavite sa strane u zdjelu. Luk nasjeckajte jako sitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte maslinovo ulje i pecite luk i dok luk ne postane proziran, oko 3 minute. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kuhajte još 1 minutu uz često miješanje. U lonac dodajte nasjeckano povrće i kuhajte oko 3-4 minute uz miješanje nekoliko puta između.

Dodajte povrtni temeljac, sve zakuhajte i kuhajte dok povrće ne omekša, oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu narežite riblje filete na komade veličine zalogaja.

Kad povrće omekša, dodajte ribu, vrhnje, mlijeko, sol i papar u juhu i kuhajte još oko 5 minuta. Provjerite ribu i pazite da se ne prekuha. Riblju juhu od povrća poslužite toplu kao predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo