Recept i priprema / Riblja juha od glava kao odlično riblje predjelo

Image
Foto: Pixabay

Iako većina u riblje juhe stavlja samo filete riba, u juhu možete staviti i riblje glave. Riblje glave mogu biti otkoštene ili ne.

14.3.2022.
14:50
Pixabay
VOYO logo

Za riblju juhu od glava možete koristiti zapravo bilo koju riblju glavu koju volite, samo da je dovoljno velika i mesna. Kako se radi riblja juha od glava?

Sastojci potrebni za pripremu riblje juhe od glava oslića su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 glave oslića ili cijeli oslić
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 3 žlice maslaca
  • nekoliko krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • svježi kopar
  • 2 lovorova lista
  • sol
  • pola šalice vrhnja

Upute za pripremu riblje juhe od glava oslića:

Na srednje jakoj vatri otopite maslac u tavi. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, ali ne porumeni, oko 7 minuta. Dodajte dijelove lososa, krumpir, lovor, sol i sve osim nekoliko stabljika kopra. Dodajte toliko vode da samo prekrije ribu. Stavite vodu da lagano kuha i kuhajte dok riba i krumpir ne omekšaju, oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite riblje dijelove iz tekućine. Kada se riba dovoljno ohladi za rukovanje, odvojite meso i ostale jestive dijelove od kostura.

Dodajte riblje dijelove natrag u juhu. Lagano zagrijte na laganoj vatri, pazeći da ne odvojite riblje meso. Dodajte vrhnje i nasjeckani svježi kopar. Po potrebi dodajte još soli i svježe mljevenog crnog papra. Poslužite odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatke možete držati u hladnjaku do tri dana i ponovno zagrijavati na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo