Za riblju juhu od glava možete koristiti zapravo bilo koju riblju glavu koju volite, samo da je dovoljno velika i mesna. Kako se radi riblja juha od glava?
Sastojci potrebni za pripremu riblje juhe od glava oslića su:
- 2 glave oslića ili cijeli oslić
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 3 žlice maslaca
- nekoliko krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
- svježi kopar
- 2 lovorova lista
- sol
- pola šalice vrhnja
Upute za pripremu riblje juhe od glava oslića:
Na srednje jakoj vatri otopite maslac u tavi. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, ali ne porumeni, oko 7 minuta. Dodajte dijelove lososa, krumpir, lovor, sol i sve osim nekoliko stabljika kopra. Dodajte toliko vode da samo prekrije ribu. Stavite vodu da lagano kuha i kuhajte dok riba i krumpir ne omekšaju, oko 20 minuta.
Izvadite riblje dijelove iz tekućine. Kada se riba dovoljno ohladi za rukovanje, odvojite meso i ostale jestive dijelove od kostura.
Dodajte riblje dijelove natrag u juhu. Lagano zagrijte na laganoj vatri, pazeći da ne odvojite riblje meso. Dodajte vrhnje i nasjeckani svježi kopar. Po potrebi dodajte još soli i svježe mljevenog crnog papra. Poslužite odmah.
Ostatke možete držati u hladnjaku do tri dana i ponovno zagrijavati na laganoj vatri.