Ovaj nevjerojatni komad govedine definitivno je omiljen odrezak mnogih ljudi i definitivno je jedan od najukusnijih. Za ovaj način pripreme ribeye steaka nisu potrebni posebni ili otmjeni sastojci, samo odresci, začini, malo ulja i komadić maslaca.
Sastojci potrebni za pripremu ribeye steaka su:
- 2 ribeye odreska debljine oko 2 cm
- 2 žlice maslinovog ulja
- Košer sol i papar
- 2 žlice maslaca
Prvi korak potreban napraviti prilikom pripreme ribeye steaka je začinjavanje. Izvadite odreske iz hladnjaka najmanje 45 minuta prije pečenja. Neposredno prije pečenja odreske natrljajte maslinovim uljem i obilato začinite po želji. Zatim zagrijte pećnicu na 200°C. Zagrijte veliku tavu na štednjaku na srednje jakoj vatri.
Sljedeći korak ovog načina za pripremu ribeye steaka je pečenje odrezaka. Dodajte odreske i pecite 2 minute sa svake strane da porumene. Stavite posudu u pećnicu i pecite 11-14 minuta. Nakon 14 minuta izvadite posudu s ribeye odrescima iz pećnice te odreske odmah izvadite iz posude i stavite na tanjur da se opuste. Odreske po vrhu premažite komadićem maslaca. Ovaj način pripreme ribeye steaka već je gotov. Odreske ohladite 5-10 minuta prije posluživanja. Dobar tek!