Kulinarstvo /

Savjeti za pripremu ribeye steaka

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji i isprobavati nove recepte? Ovaj način pripreme ribeye steaka će vas oduševiti. Saznajte kako pripremiti savršeni ribeye steak.

23.7.2022.
12:17
Pixabay
VOYO logo

Ovaj nevjerojatni komad govedine definitivno je omiljen odrezak mnogih ljudi i definitivno je jedan od najukusnijih. Za ovaj način pripreme ribeye steaka nisu potrebni posebni ili otmjeni sastojci, samo odresci, začini, malo ulja i komadić maslaca.

Sastojci potrebni za pripremu ribeye steaka su:

  • 2 ribeye odreska debljine oko 2 cm
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Košer sol i papar
  •  2 žlice maslaca

Prvi korak potreban napraviti prilikom pripreme ribeye steaka je začinjavanje. Izvadite odreske iz hladnjaka najmanje 45 minuta prije pečenja. Neposredno prije pečenja odreske natrljajte maslinovim uljem i obilato začinite po želji. Zatim zagrijte pećnicu na 200°C. Zagrijte veliku tavu na štednjaku na srednje jakoj vatri.

Sljedeći korak ovog načina za pripremu ribeye steaka je pečenje odrezaka. Dodajte odreske i pecite 2 minute sa svake strane da porumene. Stavite posudu u pećnicu i pecite 11-14 minuta. Nakon 14 minuta izvadite posudu s ribeye odrescima iz pećnice te odreske odmah izvadite iz posude i stavite na tanjur da se opuste. Odreske po vrhu premažite komadićem maslaca. Ovaj način pripreme ribeye steaka već je gotov. Odreske ohladite 5-10 minuta prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo