Kupus možete naribati nožem na način da svaku plošku kupusa narežite na kockice. Rezanje duž okomitog ruba napravit će duže komade, dok horizontalno rezanje daje kupus kraće duljine.
Također možete koristiti i ribež. Ribežom željene debljine pažljivo prijeđite kriškom kupusa duž ribeža s oštricom prema dolje. Pokušajte koristiti ribež koji sprječava nastanak posjekotina.
Ukoliko vam se dogodilo da nemate ni jednu od prve dvije opcije, znajte da se kupus može naribati i pomoću sprave za guljenje povrća. Jednostavno upotrijebite gulilicu za povrće te ogulite unutrašnjost i odrezani rub kupusa bez jezgre.
Možda se čini neobično, ali manja je vjerojatnost da će vas oštar nož porezati od tupog prilikom ribanja kupusa. S oštrim nožem, ne morate pritisnuti ni približno tako oštro, čime je manje vjerojatno da će skliznuti i porezati vas.