Jela s krumpirom /

Kako pripremiti hrskavi i zapečeni ribani krumpir s jajima?

Image
Foto: Pixabay

Ribani krumpir s jajima je popularno jelo diljem svijeta i naziva se fritaja. Saznajte kako pripremiti hrskavi i zapečeni ribani krumpir s jajima.

1.9.2022.
14:01
Pixabay
VOYO logo

Hrskava zlatna fritaja od krumpira i jaja napravljena je od ribanog krumpira, jaja i sira zapečenog u jednoj posudi. Recept za ribani krumpir s jajima možete prilagoditi vlastitom ukusu.

Sastojci potrebni da se pripremi ribani krumpir s jajima su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 srednja krumpira
  •  1 srednja glavica luka
  •  1 veliko jaje
  •  125 grama naribanog sira cheddar
  •  30 grama glatkog brašna
  •  1 žličica praška za pecivo
  •  1 žlica suncokretovog ulja za prženje
  •  sol i papar po ukusu

Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili ribani krumpir s jajima je pripremiti povrće. Naribajte krumpir i luk u zdjelu te nježno istisnite svu suvišnu vlagu. U zdjelu dodajte jaje, brašno, prašak za pecivo te sol i papar. Smjesu izmiješajte da se sjedini te umiješajte naribani sir. Zagrijte suncokretovo ulje u neprianjajućoj tavi od 20 cm i ulijte smjesu krumpira i stražnjom stranom žlice ravnomjerno rasporedite smjesu.

Ribani krumpir s jajima kuhajte bez poklopca na vrlo laganoj vatri oko 10 minuta dok smjesa ne počne posmeđivati ​​na rubovima i dok se vrh ne počne stvrdnjavati. Ribani krumpir s jajima maknite s vatre i na tavu stavite tanjur za posluživanje. Držeći ručku tave u jednoj ruci, stavite drugu ruku na tanjur i okrenite tavu naopako tako da ribani krumpir s jajima prebacite na tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribani krumpir s jajima je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo