Recept i priprema /

Salata od ribane mrkve za sve ljubitelje povrća

Image
Foto: Pixabay

Ribana mrkva na salatu može se poslužiti kao salata uz glavno jelo ili uz meso s roštilja, ribu ili piletinu. Kako pripremiti ribanu mrkvu na salatu?

9.7.2022.
15:28
Pixabay
VOYO logo

Salatu od naribane mrkve je najbolje poslužiti na sobnoj temperaturi. Ova salata se može napaviti i dan ranije kako bi bila još ukusnija.

Sastojci potrebni za salatu od ribane mrkve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g mrkve, oguljene
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna, ili više, po ukusu
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice senfa
  • 1/4 žličice meda ili šećera
  • 1 i 1/2 do 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg začinskog bilja - peršin, vlasac

Mrkvu naribajte na rotirajući ili kockasti ribež. U zdjeli za miješanje pomiješajte maslinovo ulje, 1 žlicu limunovog soka, sol, senf i med ili šećer.

Dodajte naribanu mrkvu i nasjeckano začinsko bilje i temeljito prelijte preljevom. Kušajte salatu od naribane mrkve i začinite dodatnim sokom od limuna, soli ili drugim sastojcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo