Salatu od naribane mrkve je najbolje poslužiti na sobnoj temperaturi. Ova salata se može napaviti i dan ranije kako bi bila još ukusnija.
Sastojci potrebni za salatu od ribane mrkve:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 450 g mrkve, oguljene
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna, ili više, po ukusu
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice senfa
- 1/4 žličice meda ili šećera
- 1 i 1/2 do 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg začinskog bilja - peršin, vlasac
Mrkvu naribajte na rotirajući ili kockasti ribež. U zdjeli za miješanje pomiješajte maslinovo ulje, 1 žlicu limunovog soka, sol, senf i med ili šećer.
Dodajte naribanu mrkvu i nasjeckano začinsko bilje i temeljito prelijte preljevom. Kušajte salatu od naribane mrkve i začinite dodatnim sokom od limuna, soli ili drugim sastojcima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa