Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Riblji specijaliteti /

Riba u soli - recept i priprema

Riba u soli sve je češća u kuhinji jer se lako priprema. Donosimo vam recept kako se priprema riba u soli koja ima jedan poseban okus.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Riba u soli jelo je koje je brzo gotovo, ima malo kalorija te je jednostavna za pripremu jer ne sadrži puno sastojaka. Riba u soli jest zapravo pečena riba u dubokoj soli.

Riba u soli priprema se pomoću sljedećih namirnica:

1 komad bijele ribe

2 kg krupne morske soli

2 bjelanjka

300 ml vode

ružmarin, peršin

Priprema ribe u soli:

Za početak morate pripremiti krupnu morsku sol tako da ju pomiješajte s istučenim bjelanjkom i vodom. Drugi korak jest priprema ribe. Očistite ju iznutra, ali ljuske možete ostaviti jer će se one kasnije zalijepiti za sol. Pripremljenu smjesu izlijte u lim i napravite duboku sol, otprilike debljine 4 cm. Na to posložite ribu. Kada se stavi riba u soli, preostaje vam pečenje 40 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.

Prije posluživanja, riba u soli se makne od soli na način da joj odstranite ljuske koje su se zalijepila za sol. Preporučamo da se riba u soli posluži s kuhanim povrćem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike