Riblji specijaliteti /

Riba u soli - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Riba u soli sve je češća u kuhinji jer se lako priprema. Donosimo vam recept kako se priprema riba u soli koja ima jedan poseban okus.

31.1.2022.
16:34
Pixabay
VOYO logo

Riba u soli jelo je koje je brzo gotovo, ima malo kalorija te je jednostavna za pripremu jer ne sadrži puno sastojaka. Riba u soli jest zapravo pečena riba u dubokoj soli.

Riba u soli priprema se pomoću sljedećih namirnica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 komad bijele ribe
  • 2 kg krupne morske soli
  • 2 bjelanjka
  • 300 ml vode
  • ružmarin, peršin

Priprema ribe u soli:

Za početak morate pripremiti krupnu morsku sol tako da ju pomiješajte s istučenim bjelanjkom i vodom. Drugi korak jest priprema ribe. Očistite ju iznutra, ali ljuske možete ostaviti jer će se one kasnije zalijepiti za sol. Pripremljenu smjesu izlijte u lim i napravite duboku sol, otprilike debljine 4 cm. Na to posložite ribu. Kada se stavi riba u soli, preostaje vam pečenje 40 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije posluživanja, riba u soli se makne od soli na način da joj odstranite ljuske koje su se zalijepila za sol. Preporučamo da se riba u soli posluži s kuhanim povrćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo