Riba u soli jelo je koje je brzo gotovo, ima malo kalorija te je jednostavna za pripremu jer ne sadrži puno sastojaka. Riba u soli jest zapravo pečena riba u dubokoj soli.
Riba u soli priprema se pomoću sljedećih namirnica:
- 1 komad bijele ribe
- 2 kg krupne morske soli
- 2 bjelanjka
- 300 ml vode
- ružmarin, peršin
Priprema ribe u soli:
Za početak morate pripremiti krupnu morsku sol tako da ju pomiješajte s istučenim bjelanjkom i vodom. Drugi korak jest priprema ribe. Očistite ju iznutra, ali ljuske možete ostaviti jer će se one kasnije zalijepiti za sol. Pripremljenu smjesu izlijte u lim i napravite duboku sol, otprilike debljine 4 cm. Na to posložite ribu. Kada se stavi riba u soli, preostaje vam pečenje 40 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.
Prije posluživanja, riba u soli se makne od soli na način da joj odstranite ljuske koje su se zalijepila za sol. Preporučamo da se riba u soli posluži s kuhanim povrćem.