Riblji specijaliteti /

Riba s povrćem u vlastitom soku

Image

Riba i povrće uvijek je savršeni odabir. Kako pripremiti jelo Riba s povrćem u vlastitom soku?

28.7.2021.
13:18
VOYO logo

Riba s povrćem u vlastitom soku jelo je u kojem je spojena riba i povrće - idealna kombinacija. Kako pripremiti jelo Riba s povrćem u vlastitom soku?

Za pripremu ovog jednostavnog jela odvojite sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riba s povrćem u vlastitom soku sastojci:

  • 1 bijela riba
  • grančica ružmarina
  • 3 dkg sušenih vrganja
  • 2 malda luka
  • 10 dkg brokule
  • pola crvene i zelene parike
  • češnjak
  • 8 pečenih maslina
  • rajčica
  • pola majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • pola žličice bosiljka
  • bjelanjak
  • 5 dkg maslaca
  • limun
  • 15 dkg raštike

Riba s povrćem u vlastitom soku priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribu očistite i začinite sa soli, paprom i sokom od limuna.

Pripremite aluminijsku foliju od oko metar i pola. Preklopite je tri puta i na isti način napravite još jednu takvu foliju.

Sredinu folije premažite s maslinovim uljem. Jednu foliju stavite u lim za pečenje preko nje stavite raštiku koju ste narezali te gljive i ostalo povrće.

Na povrće stavite ribu, prelijte malo maslinovog ulja preko ribe i nekoliko listića maslaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rubove folija premažite bjelanjkom i gornjom folijom preklopite ribu. Folija koja je namazana bjelanjcima mora se spojiti.

Ulijte u foliju još bijelo vino i zatvorite. Stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata. Riba s povrćem u vlastitom soku je gotova nakon pola sata i možete je krenuti servirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo