Riba s povrćem u vlastitom soku jelo je u kojem je spojena riba i povrće - idealna kombinacija. Kako pripremiti jelo Riba s povrćem u vlastitom soku?
Za pripremu ovog jednostavnog jela odvojite sat vremena.
Riba s povrćem u vlastitom soku sastojci:
- 1 bijela riba
- grančica ružmarina
- 3 dkg sušenih vrganja
- 2 malda luka
- 10 dkg brokule
- pola crvene i zelene parike
- češnjak
- 8 pečenih maslina
- rajčica
- pola majčine dušice
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- pola žličice bosiljka
- bjelanjak
- 5 dkg maslaca
- limun
- 15 dkg raštike
Riba s povrćem u vlastitom soku priprema:
Ribu očistite i začinite sa soli, paprom i sokom od limuna.
Pripremite aluminijsku foliju od oko metar i pola. Preklopite je tri puta i na isti način napravite još jednu takvu foliju.
Sredinu folije premažite s maslinovim uljem. Jednu foliju stavite u lim za pečenje preko nje stavite raštiku koju ste narezali te gljive i ostalo povrće.
Na povrće stavite ribu, prelijte malo maslinovog ulja preko ribe i nekoliko listića maslaca.
Rubove folija premažite bjelanjkom i gornjom folijom preklopite ribu. Folija koja je namazana bjelanjcima mora se spojiti.
Ulijte u foliju još bijelo vino i zatvorite. Stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata. Riba s povrćem u vlastitom soku je gotova nakon pola sata i možete je krenuti servirati.