Riba s povrćem u vlastitom soku
Riba s povrćem u vlastitom soku jelo je u kojem je spojena riba i povrće - idealna kombinacija. Kako pripremiti jelo Riba s povrćem u vlastitom soku?
Za pripremu ovog jednostavnog jela odvojite sat vremena.
Riba s povrćem u vlastitom soku sastojci:
1 bijela riba
grančica ružmarina
3 dkg sušenih vrganja
2 malda luka
10 dkg brokule
pola crvene i zelene parike
češnjak
8 pečenih maslina
rajčica
pola majčine dušice
maslinovo ulje
sol
papar
pola žličice bosiljka
bjelanjak
5 dkg maslaca
limun
15 dkg raštike
Riba s povrćem u vlastitom soku priprema:
Ribu očistite i začinite sa soli, paprom i sokom od limuna.
Pripremite aluminijsku foliju od oko metar i pola. Preklopite je tri puta i na isti način napravite još jednu takvu foliju.
Sredinu folije premažite s maslinovim uljem. Jednu foliju stavite u lim za pečenje preko nje stavite raštiku koju ste narezali te gljive i ostalo povrće.
Na povrće stavite ribu, prelijte malo maslinovog ulja preko ribe i nekoliko listića maslaca.
Rubove folija premažite bjelanjkom i gornjom folijom preklopite ribu. Folija koja je namazana bjelanjcima mora se spojiti.
Ulijte u foliju još bijelo vino i zatvorite. Stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata. Riba s povrćem u vlastitom soku je gotova nakon pola sata i možete je krenuti servirati.