Riba kokot kuhana na pari riblje je jelo idealno za svaku prigodu. Priprema ovog jela je jednostavna, a jelo je gotovo za manje od sat vremena.
Riba kokot kuhana na pari sastojci:
- 1 kg ribe kokot
- 20 dkg korijena celera
- 15 dkg peršina
- 5 dcl bijelog vina
- 2 lovorova lista
- grančica ružmarina
- 5 zrna papra
- sol
- maslinovo ulje
Riba kokot kuhana na pari priprema:
U posudu za kuhanje na paru (s dvostrukim dnom) ulijte bijelo vino i istu količinu vode. Dodajte ružmarin, lovorov list i papar u zrnu.
Na kraj posude stavite aluminijsku foliju koju ste zarolali te na foliju stavite rešetku na kojoj će se kuhati riba.
Ribu posolite i stavite na rešetku, a oko ribe stavite narezano povrće. Sve prekrijte folijom i rubove zatvorite.
Na foliji napravite malu rupicu kroz koju će izlaziti para. Kuhajte oko 20 minuta. Nakon toga maknite foliju i poslužite ribu na tanjuru.
Riba kokot kuhana na pari je gotova, pokapajte je s maslinovim uljem i poslužite.