Želite pripremiti za sebe i svoje goste nešto drugačije? Pripremite repove škampa. Iako postoje različiti recepti kako se pripremaju repovi škampa, donosimo vam jedan provjereni.
U nizu recepata za pripremu repova škampa, donosimo najbolji. Sve što vam treba za pripremu jesu sljedeći sastojci
- 50 dag tjestenine prema izboru
- 50 dag repova škampa (očišćeni)
- 1 režanj češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- 1 dcl pasirane rajčice
- masilnovo ulje
- sol, papar
- peršin
- povrtni temeljac
Za početak, ako niste kupili očišćene, očistite škampe na način da im odstranite crijeva i ljušturu. Tjesteninu skuhajte na uobičajen način. Za to vrijeme na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckani češnjak te očišćene repove škampa i pržite do zlatkaste boje, a zatim zalijte vino, pasiranom rajčicom te dodajte temeljac. Sve zajedno ostavite da se zagrijava na laganoj vatri. Kada se počne krčkati dodajte špagete i sve zajedno ostavite da se još zagrije pet minuta.
U slučaju da niste ljubitelj tjestenine, umjesto tjestenine upotrijebite rižu.