Zob je među najzdravijim žitaricama na svijetu. One su cjelovite žitarice bez glutena i odličan su izvor važnih vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa.
Zobenu kašu svakako uvrstite u svoju prehanu, a recepti za pripremu su brojni. Donosimo jednostavan recept kako pripremiti zobenu kašu koji možete prilagoditi svom ukusu.
Sastojci za recept za zobenu kašu:
- ½ šalice zobi
- šalica vode ili mlijeka
- prstohvat soli
- ¼ žličice mljevenog cimeta, po želji
- ¼ žličice ekstrakta vanilije, po želji
Priprema za recept za zobenu kašu:
Dodajte zob, vodu ili mlijeko, sol, cimet i vaniliju u lonac i lagano kuhajte.
Kada smjesa zavr kuhajte je još oko 5 minuta uz povremeno miješanje. Recept za zobenu kašu je gotov kada zob upiju većinu tekućine i postane kremasta dovoljno za zobenu kašu.
Prebacite zobenu kašu u zdjelu i dodajte dodatke po izboru. U recept za zobenu kašu možete dodati razno voće po izboru kako bi poboljšali i obogatili okus vaše zobene kaše.