Zobene pahuljice obavezno uvrstite u svoju prehranu. Postoje različiti recepti za pripremu zobenih pahuljica. Donosimo recept za pripremu zobenih pahuljica s medom i malinama. Recept možete prilagoditi vlastitom ukusu.
Sastojci za pripremu zobenih pahuljica:
- 15 dkg meda
- 15 dkg malina
- 10 dkg zobenih pahuljica
- ¼ žličice morske soli
- žličica praška za pecivo
- 2 žličice mljevenog cimeta
- 100 ml mlijeka
- jaje
- žličica ekstrakta od vanilije
- žličica ulja
Zagrijte med i maline u malom loncu na srednje jakoj vatri, miješajući dok se maline ne rastope. Ovo ne bi trebalo trajati više od tri minute. Stavite zobene pahuljice i sol u blender i miješajte dok ne dobijete konzistenciju fino mljevenog brašna.
Prebacite zobene pahuljice u zdjelu i umiješajte prašak za pecivo i cimet. U posudi za mjerenje pomiješajte mlijeko, jaje i vaniliju, a zatim umiješajte mokru smjesu u suhu, dok se dobro ne sjedine.
Ako se tijesto previše zgusne, dodajte još mlijeka. Pripremite tavu koje premažite uljem i stavite lagano ispecite tijesto na štednjaku.
Trebali biste dobiti četiri palačinke sa zobenim pahuljicama, a trebat će im oko dvije minute na stranu. Općenito, kada pečete palačinke, okrenete ih kada vidite mjehuriće kako dolaze na gornju stranu.
Dakle, gurnite lopaticu ispod palačinke sa zobenim pahuljicama nakon dvije minute da vidite izgleda li donja strana pečena, a onda je okrenite i pecite još dvije minute.
Ne pritišćite palačinke od zobenih pahuljica dok se peku i nemojte ih okretati više puta. Kada ste skuhali prve četiri, stavite ih na tanjur i pokrijte čistom kuhinjskom krpom, a zatim ponovno nauljite tavu i nastavite kao prije.