Ova drugačija verzija recepta za kolač na čaše sadržava petit kekse i kremasti mascarpone. Ovi mini tiramisu kolači u čašama idealni za večernje zabave.
Sastojci za kolač na čaše:
- 100 g petit keksa, nasjeckanog
- 80 g crne čokolade za kuhanje 45%, nasjeckane
- 80 g rižinih pahuljica
- 40 g mješavine šećera u prahu
- 25 g osušenog kokosa
- žlica granula instant kave
- žlica kipuće vode
Kremasti mascarpone:
- 300 ml gustog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 250 g mascarponea
- 2 žlice vina
Priprema za kolač na čaše:
Pomiješajte petit keks i čokoladu u zdjeli otpornoj na toplinu iznad lonca s vodom koja lagano ključa. Miješajte dok se ne otopi pa maknite s vatre. Dodajte rižine pahuljice, šećer u prahu i kokos u veliku zdjelu za miješanje. Promiješajte da se sjedini. Otopite kavu u kipućoj vodi i dodajte smjesi. Žlicom stavite na obložen pleh i rasporedite u sloj debljine 1 cm. Zamrznite na 15 minuta ili dok se ne stegne.
Tucite vrhnje, šećer i vaniliju zajedno s električnim mikserom na velikoj brzini dok se ne formiraju mekani vrhovi. Dodajte mascarpone i kremu dok se ne izmiješaju. Za posluživanje dodajte jednu i pol žlice u šest staklenih čaša od 300-400 ml. Po vrhu rasporedite 2 žlice kremaste smjese s mascarponeom. Ponovite slojeve, završite s još petit keksa na vrhu. Poslužite odmah ili ostavite u hladnjaku do 4 sata. Poslužite kolač na čaše posut kakaom u prahu.