Recepti za kiseli kupus /

Kako pripremiti kiseli kupus?

Image
Foto: Pixabay

Kiseli kupus može se pripremiti na stotine načina, no oni tradicionalni se još uvijek cijene. Kako pripremiti kiseli kupus?

1.4.2022.
16:00
Pixabay
VOYO logo

Kiseli kupus odlično je jelo koje se najčešće priprema u hladnim, zimskim mjesecima, ali neka pronađe mjesto na vašem jelovniku u bilo koje doba godine. Recepti za pripremu kiselog kupusa su brojni, donosimo jedan klasičan recept za pripremu kiselog kupusa sa svinjskim rebarcima.

Sastojci za pripremu kiselog kupusa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg svinjske lopatice
  • 40 dkg svinjskih rebara
  • 40 dkg kiselog kupusa, ocijeđena
  • 8 šalica vode
  • luk
  • mrkva
  • žlica maslaca
  • žlica brašna
  • velika rajčica, oguljena, očišćena od sjemenki i narezana na kockice
  • lovorov list
  • crni papar u zrnu
  • sol

Priprema kiselog kupusa:

Najprije provjerite imate li sve sastojke koji su vam potrebni za pripremu kiselog kupusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga u veliku tavu stavite komade svinjske lopatice i rebra te ih lagano zapržite sa svih strana. Dodajte kiseli kupus i vodu, pa sve zajedno prokuhajte. Skinite pjenu koja ispliva na površinu. Smanjite vatru, pokrijte djelomično i kuhajte sat i pol, po potrebi dolivajući još vode.

U tavi pirjajte luk i mrkvu na jednoj žlici maslaca i pospite žlicom brašna. Za što ukusniji kiseli kupus dodajte rajčice, šalicu svinjskog temeljca, lovorov list i papar u zrnu. Pustite da zavrije, smanjite vatru i kuhajte pet minuta, često miješajući da se brašno otopi.

Sve zajedno zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte kiseli kupus poklopljen oko 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo