Kuharica /

Recepti sa lisnatim tijestom i svježim sirom koji će vas oduševiti

Image
Foto: Pixabay

Recepti sa lisnatim tijestom i svježim sirom najčešće kombiniraju svježi sir s drugim namirnicama kao što su primjerice grožđice. Donorimo ukusan i brz recept sa lisnatim tijestom i svježim sirom.

1.9.2022.
13:50
Pixabay
VOYO logo

Ovo lisnato tijesto i svježi sir možete poslužiti kao prilog raznim jelima, isprobati ga kao umak s tortilja čipsom ili ga namazati na tortilju kao nadjev za quesadille.

Sastojci za ovaj recept za lisnato tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 3 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • svježi kvasac
  • žumanjak

U zdjeli miješajte zajedno dok se ne sjedini. Premjestite smjesu na toplo mjesto gdje može neometano rasti 45 - 90 minuta, ovisno o temperaturi. Kada se udvostruči počnite raditi s njim.

Sastojci za nadjev od svježeg sira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svježeg sira
  • 2 žlice meda
  • 100 g grožđica
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 300 ml mlijeka

Pomiješajte kukuruzni škrob i med ili zaslađivač po izboru u maloj šalici s 3-5 žlica mlijeka. Ostatak mlijeka ulijte u manju posudu i zagrijte. Mješavinu vanilije i kukuruznog škroba ulijte u mlijeko i neprestano miješajte dok se zagrijava dok ne postane pjenušavo. Zatim skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi. U to umiješajte grožđice. Na kraju dodajte i svježi sir.

Kada je tijesto spremno, istresite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte u kvadrat. Izrežite tijesto na 4 trake, a zatim manje-više na kvadrate. U sredinu svakog kvadrata staviti nadjev. Podignite suprotne kutove. Zalijepite ih kao da pravite vrećicu od tijesta. Stavite ih na pladanj, a zatim ostavite pladanj na 20°C – 27°C još 15 - 30 minuta gdje se tijesto može odmoriti i još malo narasti. Tijesto premažite razmućenim žumanjkom.

Stavite pleh u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko pola sata ili dok vrh ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo