Varivo od čičoke je savršena kombinacija okusa i hranjivih sastojaka. Čičoka je korijensko povrće slično krumpiru, ali bogatija je vlaknima, koji imaju brojne zdravstvene prednosti. Ovaj recept je jednostavan za pripremu i pruža bogatstvo okusa.
Sastojci za varivo od čičoke su:
- 2 mlada luka
- 3 kadulje
- 400 grama čičoke
- 150 grama amaranta
- 1 žličica currya u prahu
- 50 ml pasirane rajčice
- 10 grama maslaca
- 400 ml juhe od povrća
- sol i papar, po ukusu
Kada pripremate ukusno varivo od čičoke najprije mladi luk operite, očistite i narežite dijagonalno na tanke kolutove. Isperite list kadulje i osušite. Stabljike čičoke operite, ogulite i narežite na komade veličine zalogaja. Stavite maslac u lonac i kratko propirjajte mladi luk zajedno s kaduljom. Amarant operite u cjedilu, dobro ocijedite i dodajte u smjesu. Dodajte curry prah i pasiranu rajčicu te sve kratko prokuhajte. Zatim dodajte čičoke i ulijte povrtnu juhu. Kuhajte varivo od čičoke oko 20 minuta poklopljeno. Začinite solju i paprom, po ukusu. Poslužite varivo od čičoke posuto vlascem. Dobar tek!