Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept za ukusno i hranjivo varivo od čičoke

Želite isprobati novo vegetarijansko varivo? Varivo od čičoke je jedno od najukusnijih variva koje možete napraviti koristeći čičoku kao glavni sastojak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Varivo od čičoke je savršena kombinacija okusa i hranjivih sastojaka. Čičoka je korijensko povrće slično krumpiru, ali bogatija je vlaknima, koji imaju brojne zdravstvene prednosti. Ovaj recept je jednostavan za pripremu i pruža bogatstvo okusa.

Sastojci za varivo od čičoke su:

2 mlada luka

3 kadulje

400 grama čičoke

150 grama amaranta

1 žličica currya u prahu

50 ml pasirane rajčice

10 grama maslaca

400 ml juhe od povrća

sol i papar, po ukusu

Kada pripremate ukusno varivo od čičoke najprije mladi luk operite, očistite i narežite dijagonalno na tanke kolutove. Isperite list kadulje i osušite. Stabljike čičoke operite, ogulite i narežite na komade veličine zalogaja. Stavite maslac u lonac i kratko propirjajte mladi luk zajedno s kaduljom. Amarant operite u cjedilu, dobro ocijedite i dodajte u smjesu. Dodajte curry prah i pasiranu rajčicu te sve kratko prokuhajte. Zatim dodajte čičoke i ulijte povrtnu juhu. Kuhajte varivo od čičoke oko 20 minuta poklopljeno. Začinite solju i paprom, po ukusu. Poslužite varivo od čičoke posuto vlascem. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike