Faširani šnicli su odličan izbor za obrok koji će zadovoljiti svačije nepce. Dodajte povrće, umake ili priloge po želji kako biste stvorili savršenu kombinaciju okusa i tekstura.
Sastojci za faširane šnicle:
- 500 g mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 jaje
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 2 žlice mlijeka
- Sol, papar i začini po ukusu
- Maslinovo ulje za prženje
Za pripremu faširanih šnicli, u zdjeli pomiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, krušne mrvice i začine po vlastitom ukusu.
U posebnoj zdjeli potom, umutite jaje i mlijeko te dodajte u smjesu s mljevenim mesom. Dobro sve izmiješajte dok se sastojci ne sjedine.
Oblikujte smjesu u šnicle željenog oblika i veličine. U sljedećem koraku zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje niskoj vatri.
Pržite faširane šnicle sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi izvana i lijepo pečeni iznutra.
Poslužite faširane šnicle uz omiljene priloge i uživajte u sočnom okusu ovog brzog i jednostavnog, ali ukusnog jela.