Juneći saft sa tjesteninom je ukusno i jednostavno jelo koje se može pripremiti u nekoliko varijacija. Ovaj recept donosi ukusnu kombinaciju junećeg mesa, povrća i aromatičnih začina, koji će zadovoljiti i najizbirljivije ukuse.
Juneći saft sa tjesteninom sastojci:
- 500 g junećeg mesa
- luk
- 2-3 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- crvena paprika
- 400 g pelata rajčice
- žlica koncentrata od rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 ml temeljca od povrća
- žličica sušenog origana
- žličica sušenog timijana
- sol i papar po ukusu
- 400 g tjestenine
Juneći saft sa tjesteninom upute:
Meso narežite na kockice veličine zalogaja. Ogulite luk i češnjak i narežite ih na sitno. Mrkvu, celer i papriku također narežite na manje komade.
Zagrijte grill tavu ili običnu tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje i meso. Pržite meso oko 5 minuta, dok ne dobije smeđu boju.
Dodajte luk, češnjak, mrkvu, celer i papriku. Pržite ih zajedno s mesom još 5-10 minuta, dok ne omekšaju.
Dodajte pelate i koncentrat od rajčice. Dobro promiješajte i kuhajte 5 minuta.
Dodajte temeljac, origano i timijan. Pustite da zavrije, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri oko 30-40 minuta, dok meso ne bude mekano i sočno.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte u umak od mesa. Dobro promiješajte i kuhajte još 2-3 minute, dok se tjestenina ne zagrije i ne upije umak.
Poslužite juneći saft sa tjesteninom toplo, posuto sjeckanim svježim peršinom i uz omiljenu salatu.