Glavno jelo /

Recept za ukusan juneći saft s tjesteninom

Image
Foto: Pixabay

Juneći saft u kombinaciji s tjesteninom savršeno je glavno jelo. Pratite recept i napravite odličan juneći saft s tjesteninom.

3.5.2023.
14:15
Pixabay
VOYO logo

Juneći saft sa tjesteninom je ukusno i jednostavno jelo koje se može pripremiti u nekoliko varijacija. Ovaj recept donosi ukusnu kombinaciju junećeg mesa, povrća i aromatičnih začina, koji će zadovoljiti i najizbirljivije ukuse.

Juneći saft sa tjesteninom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g junećeg mesa
  • luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • crvena paprika
  • 400 g pelata rajčice
  • žlica koncentrata od rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 ml temeljca od povrća
  • žličica sušenog origana
  • žličica sušenog timijana
  • sol i papar po ukusu
  • 400 g tjestenine

Juneći saft sa tjesteninom upute:

Meso narežite na kockice veličine zalogaja. Ogulite luk i češnjak i narežite ih na sitno. Mrkvu, celer i papriku također narežite na manje komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte grill tavu ili običnu tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje i meso. Pržite meso oko 5 minuta, dok ne dobije smeđu boju.

Dodajte luk, češnjak, mrkvu, celer i papriku. Pržite ih zajedno s mesom još 5-10 minuta, dok ne omekšaju.

Dodajte pelate i koncentrat od rajčice. Dobro promiješajte i kuhajte 5 minuta.

Dodajte temeljac, origano i timijan. Pustite da zavrije, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri oko 30-40 minuta, dok meso ne bude mekano i sočno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte u umak od mesa. Dobro promiješajte i kuhajte još 2-3 minute, dok se tjestenina ne zagrije i ne upije umak.

Poslužite juneći saft sa tjesteninom toplo, posuto sjeckanim svježim peršinom i uz omiljenu salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo