Recepti za pripremu tarta su različiti, a razlikuju se prvenstveno po nadjevu. Svaki recept za tart sastoji se od izrade prhkog tijesta i nadjeva. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept kako možete pripremiti tart.
Sastojci za pripremu kore za tart:
- ½ šalice maslaca, omekšalog
- ¼ šalice prosijanog šećera
- šalica prosijanog brašna
Nadjev za tart:
- šalica šećera
- 2 jaja
- 3 žlice brašna
- 3 žlice svježeg soka od limuna ili više po ukusu
- prstohvat soli
- 3 žlice šećera
Recept za tart:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Podmažite četvrtastu posudu za pečenje tarta.
Napravite koru: Pomiješajte maslac i šećer u zdjeli dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte brašno. Utisnite tijesto u pripremljenu posudu za pečenje. Probodite vilicom na nekoliko mjesta da se korica tarta ne napuhne tijekom pečenja.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok tart ne porumeni 10 do 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se tart ohladi oko pola sata. Ostavite pećnicu uključenu.
Napravite nadjev: Umutite bijeli šećer i jaja. Umiješajte brašno, limunov sok, limunovu koricu i sol dok se ne sjedine. Ulijte na ohlađenu koru.
Pecite tart oko pola sata. Poslužite tart kada se ohladi.