Prhko tijesto /

Tart s prhkim tijestom i nadjevom poslužite uz šalicu toplog čaja ili kave

Image
Foto: Pixabay

Priprema ukusnog recepta od tarta nikad nije bila jednostavnija. Pratite recept i napravite najbolji tart do sada.

7.12.2022.
15:43
Pixabay
VOYO logo

Recepti za pripremu tarta su različiti, a razlikuju se prvenstveno po nadjevu. Svaki recept za tart sastoji se od izrade prhkog tijesta i nadjeva. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept kako možete pripremiti tart.

Sastojci za pripremu kore za tart:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ šalice maslaca, omekšalog
  • ¼ šalice prosijanog šećera
  • šalica prosijanog brašna

Nadjev za tart:

  • šalica šećera
  • 2 jaja
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice svježeg soka od limuna ili više po ukusu
  • prstohvat soli
  • 3 žlice šećera

Recept za tart:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Podmažite četvrtastu posudu za pečenje tarta.

Napravite koru: Pomiješajte maslac i šećer u zdjeli dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte brašno. Utisnite tijesto u pripremljenu posudu za pečenje. Probodite vilicom na nekoliko mjesta da se korica tarta ne napuhne tijekom pečenja.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok tart ne porumeni 10 do 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se tart ohladi oko pola sata. Ostavite pećnicu uključenu.

Napravite nadjev: Umutite bijeli šećer i jaja. Umiješajte brašno, limunov sok, limunovu koricu i sol dok se ne sjedine. Ulijte na ohlađenu koru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite tart oko pola sata. Poslužite tart kada se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo