Kako biste napravili kvalitetan i osvježavajući sok od kadulje, za početak je važno da uberete cvjetove kadulje, skuhate ih i ostavite da se namaču i odstoje barem 24 sata.
Na otprilike 300 grama cvjetova kadulje, za pripremu soka bit će vam potrebno približno tri litre vode, 50 grama limunske kiseline i 2,5 kilograma šećera.
Nakon što je prošlo potrebno vremensko razdoblje, ocijedite kadulju kroz krpu kako biste uklonili komadiće cvjetova. Nakon što ste to odradili, u tekućinu dodajte šećer te sve ponovno zakuhajte za pripremu soka od kadulje.
Kada je kuhanje završeno dobili ste vrući sirup, odnosno sok od kadulje koji je potrebno uliti u boce koje ste prethodno dezinficirali.
Osobito je važno da su vaši čepovi također dezinficirani kako ne bi došlo do neželjenog nakupljanja bakterija ili stvaranja plijesni. Nakon što ste odradili sve potrebne korake, ostavite sve zajedno da se ohladi i možete uživati u osvježavajućem soku od kadulje.