Domaći rezanci svakoj juhi daju poseban okus. Uz malo truda i upornosti možete napraviti domaće rezance. Prema receptu za pripremu rezanaca potrebno vam je samo brašno, jaja i ulje.
Za pripremu rezanaca bit će vam potrebno:
- 1 jaje
- 10 dkg brašna
- 2 žlice ulja
Recept za pripremu rezanaca:
Umutite jaja, dodajte brašno i ulje i od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Dobiveno tijesto bi trebalo biti srednje tvrdoće. Tada, tijesto podijelite na nekoliko dijelova i valjajte ga tanko.
Dobivene trake, osušite na zraku te ih izrežite na rezance pomoću mašinice za rezance (ili ako nemate mašinicu, ručno zarolajte trake te ih režite na sitne rezance).
Rezance koje ste dobili rasporedite po čistom stolnjaku i posušite na zraku. Kada su se rezanci posušili možete ih odmah iskoristiti za juhu ili ih možete skladištiti i kasnije iskoristiti.