Kako biste pripremili slatke i glatke puslice bit će vam potrebno jako malo sastojaka i svega 60 minuta vremena za pripremu ove poslastice. Donosimo recept za puslice.
Sastojci za puslice:
- 3 bjelanjka (jaja L veličine)
- 210 g šećera
- Boja u prahu po želji
Priprema puslica:
1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Odmjerite šećer; na svaki bjelanjak ide 70 g šećera.
2. Bjelanjke i šećer stavite u posudu koju stavite na paru pa miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
3. Smjesu prebacite u posudu za miksanje te miksajte 10 minuta dok ne dobijete čvrsti sjajni snijeg. Ako želite skroz obojene puslice, minutu prije kraja miksanja dodajte željenu boju.
4. Smjesom napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom (ili možete samo odrezati vrh vrećice i istiskivati bez nastavka). Ako želite prošarane puslice, prije punjenja kist umočite u željenu boju pa premažite unutrašnjost slastičarske vrećice i onda napunite smjesom.
5. Istiskujte puslice na pleh prekriven papirom za pečenje, stavite sušiti u prethodno zagrijanu pećnicu na 100°C pa sušite između 60 i 90 minuta. Ugasite pećnicu, malo je pritvorite i pustite da se puslice u njoj ohlade.
6. Puslice su gotove kad su čvrste na dodir i lako se odvajaju od papira za pečenje. Ovaj recept za puslice je vrlo jednostavan i praktičan. Sretno.