Jeste li probali pečene jabuke u pećnici? Ako niste vrijeme je da pripremite jabuke na nešto drugačiji način. Donosimo vam recept za pripremu pečenih jabuka u pećnici.
Sastojci za pripremu pečenih jabuka u pećnici:
- 6 jabuka
- 2 žlice limunova soka
- 2/3 šalice šećera
- 1 ½ žličice mljevenog cimeta
- ¾ žličice svježeg naribanog đumbira
- prstohvat muškatnog oraščića
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 3 žlice svježeg soka od jabuke
- prstohvat soli
Postupak pripreme pečenih jabuka u pećnici:
Zagrijte pećnicu na 176 stupnjeva Celzijusa. Jabuke ogulite i razrežite na četvrtine i pomoću noža za rezanje tanko narežite po dužini.
Dodajte u posudu za pečenje i prelijte limunovim sokom, šećerom, cimetom, đumbirom, muškatnim oraščićem, kukuruznim škrobom, sokom od jabuke i soli. Izmješajte i prekrijte folijom.
Pecite 45 minuta (poklopljeno). Zatim pažljivo uklonite foliju i pecite još 10-15 minuta ili dok jabuke ne omekšaju i lagano se karameliziraju .
Uživajte u pečenim jabukama iz pećnice.