Kuharica /

Recept za pripremu pečenih jabuka u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Pečene jabuke u pećnici izvrstan su način pripreme jabuka kao deserta. Donosimo vam recept za pripremu pečenih jabuka u pećnici.

27.12.2021.
15:57
Pixabay
VOYO logo

Jeste li probali pečene jabuke u pećnici? Ako niste vrijeme je da pripremite jabuke na nešto drugačiji način. Donosimo vam recept za pripremu pečenih jabuka u pećnici.

Sastojci za pripremu pečenih jabuka u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jabuka
  • 2 žlice limunova soka
  • 2/3 šalice šećera
  • 1 ½ žličice mljevenog cimeta
  • ¾ žličice svježeg naribanog đumbira
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • 3 žlice svježeg soka od jabuke
  • prstohvat soli

Postupak pripreme pečenih jabuka u pećnici:

Zagrijte pećnicu na 176 stupnjeva Celzijusa. Jabuke ogulite i razrežite na četvrtine i pomoću noža za rezanje tanko narežite po dužini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte u posudu za pečenje i prelijte limunovim sokom, šećerom, cimetom, đumbirom, muškatnim oraščićem, kukuruznim škrobom, sokom od jabuke i soli. Izmješajte i prekrijte folijom.

Pecite 45 minuta (poklopljeno). Zatim pažljivo uklonite foliju i pecite još 10-15 minuta ili dok jabuke ne omekšaju i lagano se karameliziraju .

Uživajte u pečenim jabukama iz pećnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo