Voćni kolač dunavski valovi u originalu se radi s višnjama, ali možete koristiti voće prema želji. Donosimo provjereni i jednostavni recept kako se rade dunavski valovi. Ovaj voćni desert osim što je vrlo ukusan i osvježavajući, vrlo lijepo izgleda jer podsjeća baš na valove.
Dunavski valovi biskvit:
- 20 dkg maslaca ili margarina
- 30 dkg brašna
- 4 jaja
- 35 dkg brašna
- vanilin šećer
- prašak za pecivo
- 1-2 dcl mlijeka
Dunavski valovi nadjev:
- puding od vanilije
- 3 dcl mlijeka
- 25 dkg margarina
- 15 dkg šećera
Recept za dunavske valove:
Napravite tijesto od svih sastojaka. Tijesto mora biti malo gušće. Polovicu tijesta stavite u lim za pečenje, a u drugu polovicu stavite 2 žlice kakaa.
Prelijte smjesu s kakaom preko žute smjese, stavite višnje ili neko drugo voće i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko pola sata.
Na pečeni biskvit stavite kremu. Kremu napravite tako da skuhate puding od vanilije u 3 dcl mlijeka. Kada se ohladi u puding dodajte 25 dkg margarina, 15 dkg šećera i dobro izmiješate.
Kremu stavite na hladni biskvit. Na kraju preko kreme možete staviti i glazuru od čokolade.