Voćni desert /

Recept za osvježavajući voćni kolač dunavski valovi

Image
Foto: Pixabay

Izgubili ste recept za voćni desert dunavski valovi, donosimo provjereni recept za ovaj osvježavajući voćni kolač.

6.5.2023.
13:20
Pixabay
VOYO logo

Voćni kolač dunavski valovi u originalu se radi s višnjama, ali možete koristiti voće prema želji. Donosimo provjereni i jednostavni recept kako se rade dunavski valovi. Ovaj voćni desert osim što je vrlo ukusan i osvježavajući, vrlo lijepo izgleda jer podsjeća baš na valove.

Dunavski valovi biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg maslaca ili margarina
  • 30 dkg brašna
  • 4 jaja
  • 35 dkg brašna
  • vanilin šećer
  • prašak za pecivo
  • 1-2 dcl mlijeka

Dunavski valovi nadjev:

  • puding od vanilije
  • 3 dcl mlijeka
  • 25 dkg margarina
  • 15 dkg šećera

Recept za dunavske valove:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite tijesto od svih sastojaka. Tijesto mora biti malo gušće. Polovicu tijesta stavite u lim za pečenje, a u drugu polovicu stavite 2 žlice kakaa.

Prelijte smjesu s kakaom preko žute smjese, stavite višnje ili neko drugo voće i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko pola sata.

Na pečeni biskvit stavite kremu. Kremu napravite tako da skuhate puding od vanilije u 3 dcl mlijeka. Kada se ohladi u puding dodajte 25 dkg margarina, 15 dkg šećera i dobro izmiješate.

Kremu stavite na hladni biskvit. Na kraju preko kreme možete staviti i glazuru od čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo