Desert / Recept za osvježavajući lambada kolač

Image
Foto: Pixabay

Lambada kolač vrlo je ukusan i osvježavajući kolač koji morate probati. Pratite recept i napravite lambada kolač za svoje ukućane.

5.7.2023.
14:30
Pixabay
VOYO logo

Jeste li čuli za lambada kolač? Ovaj osvježavajući kolač sastoji se od biskvita, žute kreme, bijele kreme, petit keksa i na kraju čokoladne glazure. Kolač nije zahtjevan za pripremu, a vrlo je ukusan i odličan je izbor za sve prigode. Pripremite ovaj kremasti kolač i uživajte.

Lambada kolač sastojci za biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 žumanjka
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg brašna
  • 4 bjelanjka - snijeg
  • prašak za pecivo

Napravite biskvit od svih sastojaka i pecite biskvit u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 30 minuta. Kada je biskvti pečen, izvadite ga iz lima za pečenje i ohladite.

Lambada kolač sastojci za žutu kremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 pudinga od vanilije
  • 7,5 dcl gaziranog soka od naranče
  • 2 žlice šećera

Odvojite 10 žlica soka i pomiješajte s pudingom i šećerom. Preostali sok stavite kuhati. Kada zakuha ukuhajte puding i kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Kremu sa sokom od naranče stavite toplu na hladan biskvit i ostavite da se ohladi.

Lambada kolač sastojci za bijelu kremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 dcl mlijeka
  • 8 žlica gustina
  • 8 žlica šećera
  • 15 dkg margarina

Odvojite 10 žlica mlijeka i pomiješajte s gustinom i šećerom. Preostalo mlijeko stavite kuhati. Kada zakuha ukuhajte smjesu s gustinom i kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Kada se krema ohladi umiksajte margarin.

Glazura od čokolade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg čokolade za kuhanje
  • 2,5 dcl slatkog vrhnja
  • žličica šećera

Stavite kuhati slatko vrhnje s čokoladom i šećerom. Uz neprekidno miješanje kuhajte dok se čokolada ne rastopi, ali vrhnje ne smije zakuhati. Kada se čokolada rastopi i ujednači smjesa maknite s vatre.

I na kraju preostaje slaganje kolača. Redosljed slaganja za lambada kocke je sljedeći - biskvit (natopite s malo mlijeka) - žuta krema - petit keksi (malo natopite u mlijeku) - bijela krema - glazura od čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lambada kocke su gotove, stavite ih na hladno mjesto ili u hladnjak nekoliko sati prije rezanja.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo