Majoneza se sastoji od jaja, ulja i octa, a obično se koristi za začinjavanje sendviča, salata, hamburgera i drugih jela. Iako postoji mnogo vrsta majoneze koju možete kupiti u trgovinama, mnogi ljudi vole napraviti domaću majonezu. Najbolji recept za domaću majonezu uključuje sljedeće sastojke:
- 1 žumanjak
- 1 čajna žličica senfa
- 1 čajna žličica limunovog soka
- pola čajne žličice soli
- 1/4 čajne žličice šećera
- pola šalice biljnog ulja
Kako se priprema recept za domaću tjesteninu?
U zdjeli se umuti žumanjak, a zatim se postepeno dodaje senf, limunov sok, sol i šećer. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim postepeno dodajte ulje u tankom mlazu dok se umak ne zgusne. U slučaju da vam se čini da se umak ne zgusne dovoljno, dodajte još jedan žumanjak i miješajte dok se umak ne zgusne.
Domaća majoneza može trajati do tjedan dana u hladnjaku i idealna je opcija za kuhanje kod kuće ili zabave s prijateljima i obitelji. Uz samo nekoliko sastojaka i malo truda, možete napraviti ukusnu i zdravu majonezu koja će zadovoljiti vaše ukusne pupoljke i oduševiti vaše goste.
Isprobajte ovaj recept kod kuće i otkrijte koliko je jednostavno napraviti ukusnu domaću majonezu. Sa samo nekoliko osnovnih sastojaka, domaća majoneza će biti ukusnija i zdravija opcija od kupovne majoneze.