Mediteranska pita od tikve sa gotovim korama je savršena kombinacija mirisnih tikvi i bogatih mediteranskih okusa, a što je najbolje, priprema je brza i jednostavna. Ova ukusna poslastica impresionirat će sve koji ju kušaju svojim neodoljivim okusom.
Sastojci za pitu od tikve sa gotovim korama su:
- 400 g gotovih kora za pitu
- 600 g tikvica, narezanih na tanke ploške
- 200 g feta sira, izmrvljenog
- 100 g maslina, narezanih na kolutiće
- 2 jaja
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žličica suhog origana
- Sol i papar po ukusu
Kada pripremate pitu od tikve sa gotovim korama najprije u velikoj posudi pomiješajte narezane tikvice, feta sir, masline, češnjak i origano. Dodajte sol i papar po ukusu te dobro promiješajte. U drugoj posudi, razmutite jaja i vrhnje za kuhanje. Dodajte maslinovo ulje i još malo soli i papra te promiješajte. Zagrijte pećnicu na 180°C.
Uzmite jednu koru za pitu i premažite je smjesom jaja, vrhnja i maslinovog ulja. Prekrijte s još tri kore, svaku premažite smjesom, te na njih rasporedite polovicu nadjeva od tikve. Ponovite postupak s preostalim korama i nadjevom kako biste dobili dvije slojevite pite. Završite s posljednjom korom te je premažite preostalom smjesom od jaja i vrhnja. Pitu od tikve sa gotovim korama stavite u pećnicu i pecite oko 40-45 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i hrskava. Kada je pita od tikve sa gotovim korama pečena i malo se ohladila, narežite je na komade i poslužite. Dobar tek!