Jesenji okusi /

Recept za jesenske dane: okusite kukuruz na meksički način

Image
Foto: thinkstock

Jesen nam može donijeti najbolje od kukuruza uz malo mašte i meksičkih začina

24.9.2018.
12:00
thinkstock
VOYO logo

Jesen nam donosi sasvim nove okuse i nimalo nas ne ostavlja nostalgičnima za osvježavajućim okusima ljeta. Jedno od blaga koje možemo iskoristiti za pravu jesenju poslasticu je svakako kukuruz koje predtsavlja zdravo, a uz malo mašte i vrlo inovativno jelo. 

Beverly Hills pri posjetu u Valenciji ostala je očarana ovakvim kukuruzom, a recept je otkrila za Independent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za meksički street kukuruz potrebno nam je: 

  • 3 velika kukuruza
  • 50 ml majoneze
  • 50 ml kiselog vrhnja
  • 100 grama fino sjeckanog feta sira
  • pola žličice chilli praha
  • mljeveni režanj češnjaka
  • 25 grama nasjeckanog korijandra
  • sok manje limete
  • meksički ljuti umak

​U načinu serviranja možete se slobodno poigrati, ali preporuča se: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • feta sir
  • korijander
  • kriške limete

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kukuruz natopite vodom desetak minuta. Zamotajte ih u tanku foliju s papirom za pečenje te stavite u pećnicu na 30 minuta. 

Za to vrijeme pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, fetu, chilli prah, češnjak, korijander, sok limete i meksički ljuti umak. Dobro promiješajte i ostavite na stranu.

Izvadite kukuruze i popecite ih na tavu na visokoj temperaturi te ih okrećite povremeno. Na taj će način dobiti tostirani ukus i hrskavost. Servirjte ih na tanjuru te po njima pospiajte umak. Umake možete servirati i posebno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo