Jesen nam donosi sasvim nove okuse i nimalo nas ne ostavlja nostalgičnima za osvježavajućim okusima ljeta. Jedno od blaga koje možemo iskoristiti za pravu jesenju poslasticu je svakako kukuruz koje predtsavlja zdravo, a uz malo mašte i vrlo inovativno jelo.
Beverly Hills pri posjetu u Valenciji ostala je očarana ovakvim kukuruzom, a recept je otkrila za Independent.
Za meksički street kukuruz potrebno nam je:
- 3 velika kukuruza
- 50 ml majoneze
- 50 ml kiselog vrhnja
- 100 grama fino sjeckanog feta sira
- pola žličice chilli praha
- mljeveni režanj češnjaka
- 25 grama nasjeckanog korijandra
- sok manje limete
- meksički ljuti umak
U načinu serviranja možete se slobodno poigrati, ali preporuča se:
- feta sir
- korijander
- kriške limete
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kukuruz natopite vodom desetak minuta. Zamotajte ih u tanku foliju s papirom za pečenje te stavite u pećnicu na 30 minuta.
Za to vrijeme pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, fetu, chilli prah, češnjak, korijander, sok limete i meksički ljuti umak. Dobro promiješajte i ostavite na stranu.
Izvadite kukuruze i popecite ih na tavu na visokoj temperaturi te ih okrećite povremeno. Na taj će način dobiti tostirani ukus i hrskavost. Servirjte ih na tanjuru te po njima pospiajte umak. Umake možete servirati i posebno.