Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dekoracija fondanom /

Recept za fondan za savršenu dekoraciju vaših slastica

Napravili ste tortu i sada vam treba recept za fondan? Donosimo recept za fondan koji će super izgledati na vašoj torti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Fondan je šećerna masa koja se koristi za dekoraciju torti, kolača, krafni itd. Bez obzira što pripremate, ovaj recept za fondan će vam sigurno poslužiti.

Potrebni sastojci za recept za fondan:

8 žlica grožđanog šećera

1 žlica vode za topljenje grožđanog šećera

15 ml jestivog glicerina

15 g želatine u prahu

60 ml hladne vode za želatinu

800-1000 g šećera u prahu

Priprema fondana:

Želatinu prelijte sa 60 ml hladne vode, promiješajte i ostavite 10 minuta da nabubri. Grožđani šećer i 1 žlicu vode stavite u manju posudu i zagrijavajte na laganoj vatri dok ne dobijete gusti sirup. Budite oprezni i pazite da se šećer ne karamelizira. Kuhani sirup maknite s vatre pa mu dodajte glicerin i dobro izmiješajte.

Dok je sirup još vruć dodajte nabubrenu želatinu i ponovo miješate dok se želatina ne otopi. U duboku zdjelu stavite 500 g šećera u prahu, napravite malu udubinu pa ulijte pripremljeni sirup. Smjesu najprije miješajte kuhačom, a zatim nastavite mijesiti rukama uz postupno dodavanje ostatka šećera.

Neki put bit će potrebno više, a neki puta manje šećera. Sami će te vidjeti kada ga više nije potrebno dodavati. Smjesa koju dobijete mora biti nalik plastelinu. Ne smije biti gnjecava i ljepljiva jer ju nećete moći pravilno razvaljati i oblikovati. To je bio recept za fondan. Primite se posla.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike