Kreme za rolade igraju ključnu ulogu u stvaranju neodoljivog deserta. Ove fleksibilne kreme omogućuju eksperimentiranje s različitim okusima i teksturama, dajući vam priliku da kreirate svoja slatka remek-djela. Bilo da preferirate voćne, čokoladne, ili neke druge kombinacije okusa, ovaj osnovni recept za fleksibilnu kremu za rolade pružit će vam beskrajne mogućnosti.
Sastojci za kremu za rolade su:
- 500 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 4 žumanjka
- 40 g brašna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Kada pripremate kremu za rolade najprije u loncu zakuhajte mlijeko dok ne počne ključati, a zatim maknite s vatre. U zdjeli pomiješajte žumanjke, šećer i brašno dok ne dobijete glatku smjesu. Polako dodajte vruće mlijeko u smjesu žumanjaka, neprestano miješajući kako biste spriječili stvaranje grudica. Vratite smjesu u lonac i stavite ga na laganoj vatri. Nastavite miješati dok se krema ne zgusne. Pazite da ne prokuha. Kada krema postane gusta, maknite lonac s vatre i dodajte ekstrakt vanilije. Ovo je osnovni okus kreme, no sada je vrijeme za eksperimentiranje.
Ako želite voćnu kremu za rolade, dodajte 100 g pirea od vašeg omiljenog voća, primjerice jagode, maline ili breskve u gotovu kremu kako biste dobili svježu voćnu notu. Za čokoladnu kremu, dodajte 50 g otopljene tamne čokolade u gotovu kremu i dobro promiješajte za bogatu čokoladnu aromu. Kremu od lješnjaka za roladu možete dobiti ako dodate 50 g mljevenih lješnjaka u gotovu kremu za finu orašastu notu. Ova krema za rolade lako je prilagodljiva i uvijek možete eksperimentirati s različitim okusima.