Kuharica / Recept za domaći kečap - postupak pripreme domaćeg kečapa

Image

Želite li napraviti domaći kečap, a nemate recept? Ovdje možete pronaći recept za domaći recept.

10.12.2021.
12:41
VOYO logo

Kečap ta slatko-kisela kombinacija na pomfritu ili u hamburgeru je neodoljiva. Vjerojatno najpoznatiji umak od rajčice, kečap je svestran i može se koristiti u puno različitih recepata. Jeste li ikada pokušali napraviti svoj vlastiti domaći kečap? Donosimo vam recept za pripremu domaćeg kečapa.

Sastojci za domaći kečap:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 dcl paste od rajčice
  • 1/4 šalice meda ili agave
  • 1/2 šalice bijelog octa
  • 1/4 šalice vode
  • žličica šećera
  • 3/4 žličice soli
  • 1/4 žličice luka u prahu
  • 1/8 žličice češnjaka u prahu

Priprema domaćeg kečapa:

Pomiješajte sve sastojke u srednjem loncu na srednjoj vatri; umutiti dok ne postane glatko.
Kad prokuha, smanjite vatru na lagano i kuhajte 20 minuta uz često miješanje.
Maknite s vatre i poklopite dok se ne ohladi.
Ohladite i čuvajte u hladnjaku u poklopljenoj posudi. Upravo ste napravili domaći kečap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo