Kuharica /

Recept za domaći kečap - postupak pripreme domaćeg kečapa

Image

Želite li napraviti domaći kečap, a nemate recept? Ovdje možete pronaći recept za domaći recept.

10.12.2021.
12:41
VOYO logo

Kečap ta slatko-kisela kombinacija na pomfritu ili u hamburgeru je neodoljiva. Vjerojatno najpoznatiji umak od rajčice, kečap je svestran i može se koristiti u puno različitih recepata. Jeste li ikada pokušali napraviti svoj vlastiti domaći kečap? Donosimo vam recept za pripremu domaćeg kečapa.

Sastojci za domaći kečap:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 dcl paste od rajčice
  • 1/4 šalice meda ili agave
  • 1/2 šalice bijelog octa
  • 1/4 šalice vode
  • žličica šećera
  • 3/4 žličice soli
  • 1/4 žličice luka u prahu
  • 1/8 žličice češnjaka u prahu

Priprema domaćeg kečapa:

Pomiješajte sve sastojke u srednjem loncu na srednjoj vatri; umutiti dok ne postane glatko.
Kad prokuha, smanjite vatru na lagano i kuhajte 20 minuta uz često miješanje.
Maknite s vatre i poklopite dok se ne ohladi.
Ohladite i čuvajte u hladnjaku u poklopljenoj posudi. Upravo ste napravili domaći kečap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo