Ovo dinstano meso od govedine i povrća tako je ukusno i jednostavno za pripremu. Ovaj recept za dinstano meso s povrćem možete prilagoditi svom ukusu i izabrati povrće prema želji. Prema receptu potrebna je govedina, ali ako nemate govedinu možete koristiti i svinjetinu ili neku drugu vrstu mesa.
Dinstano meso s povrćem sastojci:
- 450 grama goveđeg mesa narezanog na kockice, obrezanog
- 1 luk, tanko narezan
- 170 grama limenka od rajčice
- 400 ml goveđeg temeljca
- 3 krumpira, kockice
- 240 ml nasjeckane mrkve
- 1 žličica suhe majčine dušice
- ¼ žličice mljevene crvene paprike
- 1 grančica svježeg ružmarina
- 1 lovorov list
- 280 g šampinjona, narezanih na četvrtine
- 280 g smrznutog zelenog graška, odmrznutog
Kako se priprema dinstano meso s povrćem?
Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte govedinu i kuhajte dok ne porumeni sa svih strana, oko 10 minuta. Izvadite meso i ostavite sa strane.
Dodajte luk i pastu od rajčice u isti lonac te kuhajte i miješajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Vratite govedinu u lonac pa zatim umiješajte goveđu juhu. Smanjite vatru na nisku, poklopite i pirjajte dok meso ne omekša, oko 1 do 1 1/2 sat.
Dodajte krumpir, mrkvu, majčinu dušicu, zgnječenu crvenu papriku, ružmarin i lovorov list pa pirjajte poklopljeno 45 minuta. Dodajte malo vode ako postane pregusto.
Dodajte gljive i grašak pa kuhajte i miješajte dok se ne zagrije, otprilike 10 do 15 minuta. Prije posluživanja uklonite grančicu ružmarina i lovorov list.