Kuharica /

Recept za dinstano meso s povrćem za savršen ručak

Image
Foto: Pixabay

Dinstano meso s povrćem može biti glavno jelo, ali i temelj za druga jela. Stoga naučite kako se priprema dinstano meso s povrćem i savladajte osnove kuhinje kroz ovaj recept.

4.8.2023.
14:05
Pixabay
VOYO logo

Ovo dinstano meso od govedine i povrća tako je ukusno i jednostavno za pripremu. Ovaj recept za dinstano meso s povrćem možete prilagoditi svom ukusu i izabrati povrće prema želji. Prema receptu potrebna je govedina, ali ako nemate govedinu možete koristiti i svinjetinu ili neku drugu vrstu mesa.

Dinstano meso s povrćem sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 grama goveđeg mesa narezanog na kockice, obrezanog
  • 1 luk, tanko narezan
  • 170 grama limenka od rajčice
  • 400 ml goveđeg temeljca
  • 3 krumpira, kockice
  • 240 ml nasjeckane mrkve
  • 1 žličica suhe majčine dušice
  • ¼ žličice mljevene crvene paprike
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 1 lovorov list
  • 280 g šampinjona, narezanih na četvrtine
  • 280 g smrznutog zelenog graška, odmrznutog

Kako se priprema dinstano meso s povrćem?

Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte govedinu i kuhajte dok ne porumeni sa svih strana, oko 10 minuta. Izvadite meso i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte luk i pastu od rajčice u isti lonac te kuhajte i miješajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Vratite govedinu u lonac pa zatim umiješajte goveđu juhu. Smanjite vatru na nisku, poklopite i pirjajte dok meso ne omekša, oko 1 do 1 1/2 sat.

Dodajte krumpir, mrkvu, majčinu dušicu, zgnječenu crvenu papriku, ružmarin i lovorov list pa pirjajte poklopljeno 45 minuta. Dodajte malo vode ako postane pregusto.

Dodajte gljive i grašak pa kuhajte i miješajte dok se ne zagrije, otprilike 10 do 15 minuta. Prije posluživanja uklonite grančicu ružmarina i lovorov list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo