Uživajte u ovoj tradicionalnoj slastici koja je jednostavna za pripremu i sigurno će postati omiljeni desert u vašem domu.
Biskvit:
- 250 g brašna
- 200 g šećera u prahu
- 4 cijela jaja
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 150 ml ulja
- 150 ml mlijeko
Preljev:
- 200 g tamne čokolade
- 30 g šećera
- 50 g maslaca
- 250 ml mlijeka
- 250 g sušenog kokosa
Kako biste pripremili čupavce kokos kocke odvojite jaja. Istucite bjelanjke. Polako dodajte šećer dok ne dobijete čvrste vrhove.
U žumanjke umutite mlijeko i ulje da dobijete mokre sastojke. Pomiješajte suhe sastojke: brašno, sol i prašak za pecivo. Miješajte s mokrim sastojcima dok ne dobijete glatku smjesu.
Kalup za tortu namastite. Pecite na 170 °C oko 28-30 minuta. Pustite da se biskvit potpuno ohladi. Izrežite biskvit na kvadrate. Što je komad manji, dobit ćete više čokoladnog punjenja. Ostavite kockice biskvita da se osuše dok radite čokoladni fil.
U loncu otopite mlijeko, čokoladu, šećer i maslac dok se sve ne sjedini u glatku tekućinu.
Svaki komad izrezanog biskvita uhvatite sa 2 vilice i sa svih strana umočite u nadjev. Ostavite na rešetki za hlađenje 1-2 minute. Radite u serijama od po 4. Umočite, pustite da kapaju, uronite u kokos. Tako će se kokos najlakše zalijepiti za fil. Čupavce stavite u hladnjak na nekoliko sati.