Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Zimnica /

Recept za ukusan domaći ajvar

Odlučili ste sami napraviti zimnicu, ali nemate recept za ajvar. Donosimo vam recept pripremu ukusnog ajvara.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Postoje različiti recepti za ajvar, donosimo vam provjereni recept za ukusan ajvar. Napravite domaći ajvar za zimnicu i uživajte u okusima.

Sastojci potrebni za recept za ajvar:

4 velike crvene paprike

1 patlidžan veličine

maslinovo ulje

2 češnja češnjaka

2 žličice octa

sol i papar

Recept za ajvar:

Zagrijte pećnicu na 240°C. Narežite patlidžan na krupnije komade te rasporedite na lim za pečenje. Crvene paprike prepolovite i rasporedite. Pecite u pećnici oko pola sata.

Izvadite patlidžan i paprike i stavite ih u veliku zdjelu. Pokrijte zdjelu i ostavite sa strane oko 20 minuta. Kad se ohlade, patlidžanu skinite koru. Paprike ogulite, odstranite jezgru i sjemenke. Preostalu papriku i patlidžan miksajte, dodajte češnjak, ulje i ocat te soli i papra koliko želite.

Uzmite lonac srednje veličine i stavite u njega stavite smjesu iz miksera. Na laganoj vatri pirjajte ajvar oko pola sata uz stalno miješanje.

Začinite prema želji i kuhajte tako dugo dok ajvar ne dobije željenu gustoću. Ajvar sklonite s vatre i dobro ohladite. Čuvajte ga u staklenkama na hladnom i tamnom mjestu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike